10 beneficii pentru sucul de castraveți

Acest articol este disponibil și în: English

Sucul de castraveți

Sucul de castraveți, este bogat în sodiu, sulf, potasiu, calciu, fosfor, fier și vitamine. Sucul de castraveți este diuretic-depurativ, diureza fiind însoțită de dizolvarea acidului uric și uraților, deci este util în litiază urică, gută și artrită.

Sucul de castraveți este ușor laxativ, calmant al colicilor și catarurilor intestinale, fiind foarte ușor digerabil. Castravetele conține până la 95% apă, o cantitate redusă de proteine vegetale, precum și hidrați de carbon, fiind recomandat în diverse iritații ale pielii, datorită calităților antiinflamatoare.

Sucul de castraveți
Image from Pixabay

Aplicațiile externe cu suc de castravete acționează benefic pentru curățarea și catifelarea pielii, atât pentru tenul gras cu porii dilatați, cât și pentru cel uscat. Acțiunea de catifelare a pielii este completată de cea de îndepărtare a ridurilor. Rezultate bune se obțin și în cazul pistruilor. Sucul de castraveți stimulează creșterea părului datorită nivelului ridicat de silicon și sulf.

Datorită nivelului ridicat de potasiu, sucul de castraveți este foarte valoros pentru persoanele cu tensiune ridicată. Unghiile și părul au nevoie în special de elementele aflate în sucul de castraveți. Puteți bea o jumătate de pahar de suc de castraveți pur pe zi sau să îl includeți într-un cocktail de legume.

Se consideră că amestecul de suc de castravete cu cel de morcov și ridiche sau sfeclă, ar fi cel mai puternic litotritic, cu acțiune de mărunțire a pietrelor. Putem să combinăm sucul de castraveți cu alte legume și să obținem rezultate excelente pentru sănătatea noastră. Vă recomand să citiți articolul: „7 Cocktailuri vindecătoare„, din care puteți alege combinația de legume care se potrivește pentru fiecare în parte. Multă sănătate!

Sucul de castraveți
Image from Pixabay

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...