10 motive să consumăm sucul de spanac

Acest articol este disponibil și în: English

Sucul de spanac un excelent remineralizant

Sucul de spanac, conține săruri minerale, este laxativ și depurativ. Sucul de spanac este un excelent activator al eliminării toxinelor din organism. Spanacul este foarte important pentru procesele digestive, începând cu stomacul și terminând cu intestinul gros. Spanacul crud conține o substanță organică ce curăță excelent intestinele și le îmbunătățește funcționarea.

Două cești (jumătate de litru) de suc proaspăt de spanac, preparat corect, în fiecare zi, ne poate ajuta la înlăturarea celor mai rele forme de constipație, în câteva zile sau în câteva săptămâni.

10 motive să consumăm sucul de spanac
Image from Pixabay

Laxativele anorganice, stimulează mișcările intestinale și irită mușchii intestinali. Folosirea acestor laxative nu are de cele mai multe ori garanții. Din cauza folosirii lor, sistemul local alcătuit din țesuturi, mușchi și nervi nu mai este pus la treabă, ceea ce cauzează degenerarea intestinelor.

Sucul de spanac proaspăt, este foarte eficient în stimularea mișcărilor intestinale și ajută la regenerarea nu numai a intestinelor, ci și a întregului tract digestiv. După cum știm deja, consumul de zahăr rafinat și alte produse rafinate, însoțit de deficiența în vitamina C, cauzează sângerarea gingiilor și boli ale pulpei dentare.

Cel mai sănătos remediu pentru aceste probleme, este să adoptăm o dietă constituită din mâncăruri bazate pe plante naturale crude, în care să includem cantități adecvate de spanac si sucuri de morcov.

De ce să consumăm sucul de spanac

10 motive să consumăm sucul de spanac
Image from Pixabay

Dacă există deficiențe în elemente care se găsesc în sucul proaspăt de morcov și de spanac, putem suferi de diverse probleme de sănătate. Combinația de morcov și spanac proaspăt stors previne și tratează: ulcerațiile, anemia, căderile nervoase, secrețiile neregulate ale glandelor suprarenale și ale glandei tiroide, inflamarea rinichilor și încheieturilor, furunculele, umflarea mâinilor și picioarelor, hemoragiile frecvente, slăbiciunea resimțită la nivelul corpului, reumatismul, funcționarea neregulată a inimii, tensiunea arterială scăzută sau ridicată, problemele de vedere și durerile de cap (inclusiv migrenele).

Pe bună dreptate spanacul era la mare preț încă din Antichitate, fiind considerat de către arabi „prințul legumelor„. Nu ezitați să adăugați această plantă minunată în meniul dumneavoastră, vă va aduce numai beneficii. Pe lângă valoarea alimentară, este un incontestabil medicament natural. Datorită conținutului de oxalați, spanacul este contraindicat în artrite, litiaze oxalice, reumatism și gută. Multă sănătate!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...