10 salate de vară și de toamnă

Acest articol este disponibil și în: English

Salate de vară

Este încă vară și dorim să profităm din plin de minunile naturii. Salatele de vară sunt nelipsite din meniul nostru, pline de vitamine, ne încarcă bateriile și ne mențin starea de sănătate. Vă propun câteva combinații de legume, pentru a diversifica meniul. Aceste salate de vară, ne vor ajuta să fim sănătoși, să avem un ten perfect dar și o siluetă așa cum ne dorim.

Castraveți și roșii

10 salate de vară și de toamnă
Image from Pixabay

Amestecăm felii de castravete cu felii de roșii: punem patru linguri de nucă măcinată deasupra. Este una dintre salatele de vară preferate de noi, foarte gustoasă, hrănitoare și hidratantă.

Salată de varză proaspătă

Amestecăm 100 g de varză proaspătă tăiată cu patru linguri de suc de grapefruit, o lingură de miere și o jumătate de linguriță de chimion. Varza crudă este un bazin imens de substanțe benefice organismului. Varza crudă ne face longevivi!

Mazăre și roșii

10 salate de vară și de toamnă
Image from Pixabay

Amestecăm 50 g mazăre proaspătă cu 120 g de roșii zdrobite și două linguri de ulei de floarea soarelui. Punem deasupra pătrunjel tăiat și arpagic. La alegere, pentru un aspect frumos dar fără să neglijăm calitățile extraordinare, așezăm salata pe un pat de sparanghel, tras la tigaie cu putin unt.

Mazăre și morcovi

Răzuim un morcov și amestecăm cu 50 g de mazăre, o lingură de ulei vegetal, o lingură de suc de zmeură sau coacăze și o jumătate de ceapă mărunțită. Este delicioasă!

Morcov cu arpagic

10 salate de vară și de toamnă
Image from Pixabay

Amestecăm 100 g de morcovi rași cu 30 g de arpagic mărunțit, adăugăm o lingură de ulei vegetal și punem deasupra câteva felii subțiri de castravete, semințe de susan și câteva frunze de pătrunjel.

Salată pentru curățarea sângelui

Salate de vară pentru sănătate. Răzuim 50 g de sfeclă și 50 g de morcovi și 50 g varză tăiată. Adăugăm o lingură și jumătate de ulei de măsline și o lingură și jumătate de miere. Amestecăm bine totul și punem o cană de baca sau coacăze roșii deasupra. Este una dintre salatele de vară și toamna pe care este bine să le încercăm! Ne aduce nenumărate beneficii pentru sănătate.

Varză cu chimion

10 salate de vară și de toamnă
Image from Pixabay

Tăiem mărunt 100 g de varză, adăugăm o lingură de miere și o linguriță de chimion.

Roșii cu morcov și nuci măcinate sau biscuiți

Zdrobim 100 g de roșii și amestecăm cu 100 g de morcov ras, 30 g de pătrunjel și 50 g de nuci măcinate sau biscuiți. Adăugăm o lingură și jumătate de ulei de măsline și amestecăm din nou.

Salată de fasole verde

Înlăturăm fibrele de la 60 g de păstăi tinere și moi și le tăiem mărunt. Adăugăm 50 g de salată verde tăiată în bucăți mari și două linguri de ulei de floarea soarelui. Se poate adăuga și o linguriță de miere pentru gust.

Salată de dovleac

10 salate de vară și de toamnă
Image from Pixabay

Salate de vara și de toamnă. Radem un morcov, 50 g de dovleac și 25 g de țelină. Adăugăm 25 g de arpagic mărunțit sau ceapă roșie și nuci măcinate. Poftă buna!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...