2 tehnici de auto-masaj

Acest articol este disponibil și în: English

Auto-masajul, program de întinerire

Auto-masajul ne permite accesul la farmacia noastră internă. Auto-masajul blând, calmează și eliberează substanțele chimice de relaxare naturală. Pielea este o sursă bogată de hormoni de întinerire, care pot fi eliberați prin masaj. Un masaj viguros, revigorant, eliberează substanțele de energizare naturală.

Îți recomand să introduci în programul tău zilnic, auto-masajul, ca o valoroasă componentă de întinerire a organismului. Pentru a te ajuta să dormi noaptea, fă-ți masajul cu mișcări blânde, alinătoare. Dacă încerci să pierzi kilogramele nedorite, poți face acest masaj folosind un burete, sau o cremă de curățare a pielii.

Natura lucrează în anotimpuri, cicluri și ritmuri. Totul în această lume trece prin perioade de activitate și de odihnă, inclusiv corpul nostru biologic. Planeta noastră are cicluri de zi și de noapte, precum și un ciclu de anotimpuri.

Când ritmurile noastre biologice sunt aliniate cu ritmurile naturii, sistemul corp-minte se simte întărit și sănătos. Când ritmurile noastre biologice nu sunt aliniate cu ciclurile naturale, se produce uzură și distrugere în corp și minte, accelerând procesul de îmbătrânire.

Tehnici de auto-masaj

2 tehnici de auto-masaj
Image from Pixabay

Masajul total. Acest masaj total necesită numai câteva linguri de ulei cald. Începe prin a-ți masa capul, folosind mici mișcări circulare, ca atunci când îți șamponezi părul. Cu mișcări blânde, aplică uleiul pe frunte, obraji și bărbie și apoi deplasează-te către urechi.

Masează ușor spatele urechilor și tâmplele, întrucât are un efect liniștitor. Masează-te cu un pic de ulei spre frunte și spatele gâtului și treci apoi spre umeri. Ca să îți masezi brațele, folosește mișcări circulare la umeri și coate și mișcări prelungi, înainte și înapoi, pe brațe și antebrațe.

Folosind mișcări ample, circulare, masează-ți pieptul, stomacul și abdomenul. Pentru stern, folosește o mișcare sus-jos. Aplicând un pic de ulei pe ambele mâini, încearcă să-ți masezi spatele și coloana, cât de bine poți.

Ca și la brațe, masează-ți picioarele cu o mișcare circulară la glezne și la genunchi și cu mișcări prelungi, înainte și înapoi, pe părțile lungi. Folosește uleiul care a mai rămas, pentru a-ți masa laba piciorului, acordând o atenție specială degetelor.

Mini masaj. Capul și picioarele sunt cele mai importante părți ale corpului pe care să le masezi în pregătirea pentru un somn odihnitor. Folosind o lingură de ulei cald, aplică-l cu mișcări line pe cap, folosind micile mișcări circulare cu cele pe care le-am descris mai sus.

Masează ușor fruntea cu palma, dintr-o parte în alta. Masează blând tâmplele, apoi exteriorul urechilor. Întârzie puțin, masând fața și spatele gâtului. Cu a doua lingură de ulei, încet dar ferm, masează tălpile picioarelor. Lucrează cu uleiul în jurul degetelor, folosind buricele degetelor. Stai liniștit câteva clipe, pentru a te îmbiba cu ulei și apoi fă o baie fierbinte.

Armonizează-te în funcție de ritmurile naturii

2 tehnici de auto-masaj
Image from Pixabay

Un program zilnic dezordonat, ne tulbură ritmurile biologice. Corpul și mintea nostră, simte uzura și distrugerea, care ne duce inevitabil la îmbătrânire. Rezultatul este depresia, insomnia, anxietatea, constipația, balonarea și imunitatea slăbită.

Cele două tehnici de masaj simple pe care vi le-am prezentat, este bine să le îmbinați cu câteva principii de bază și să vă creați propriul ritual zilnic.

Dimineața. Scoală-te fără ceas cu sonerie. Un pahar cu apă caldă (eventual cu lămâie), ajută digestia. Un program de exerciții complet include atenție la înviorare și rezistență, ca o bună condiție cardiovasculară. Exersarea îmbunătățește toți bioindicatorii îmbătrânirii. Fă-ți dușul, masajul cu ulei, meditează câteva minute, ia micul dejun numai când îți este foame.

La prânz. Mănâncă în mod conștient, mai mult decât la cină. Plimbă-te zece minute după masă.

Seara. Meditează douăzeci, treizeci de minute, înainte de a lua cina și apoi urmează rutina de seară, privind masajul. Activitatea dinamică din timpul zilei duce la un somn odihnitor noaptea. Reamintește-ți că nu ești izolat de natură, ci că tu ești parte a naturii. Urmând câteva ritualuri simple, vei întineri biologic.

În fiecare zi, în fiecare mod, îmi măresc capacitatea mentală și fizică. Biostatusul meu este fixat la o vârstă de … ani și sunt sănătos. Arăt și mă simt ca un om sănătos, de … ani.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...