3 leacuri de la bunici

Acest articol este disponibil și în: English

Leacuri naturale

Există o mulțime de leacuri pe care le întrebuințăm și astăzi moștenite de la bunicii noștrii. Sunt remedii de când pământul și cu siguranță mulți dintre noi le recunosc și își amintesc cu drag de bunicii și străbunicii binevoitori, care ne dădeau medicamentele naturale, numai de ei știute, în care puneau și multă iubire.

3 leacuri de la bunici
Image from Pixabay

Majoritatea leacurilor sunt legate de răceală, care ne calcă pragul de câteva ori pe an și nu se lasă dusă nici cu una, nici cu două (pastile). Mi-am amintit ca prin „vis”, de secretele medicale din copilărie. Când avem o gripă mai lungă, care nu ne mai lasă cu nimic din ce există pe piață, iar timp să așteptare pentru inventarea unor medicamente noi, nu prea avem, apelăm la leacurile naturale.

Bucătăria este locul unde se vindecă mai degrabă bolile, decât la farmacie, este părerea mea. Ceapa, cartofii, mierea, laptele și ouăle sunt o parte din leacurile pe care ni le oferă natura. Vă propun 3 leacuri simple pe care le puteți utiliza și voi acasă: ceaiul de ceapă, șodoul și cartofii rași cu spirt.

Ceaiul de ceapă

Probabil mulți dintre noi se strâmbă deja, numai la gândul gustului și să știți că nu vă înșelați deloc, e groaznic. Dar suntem conștienți că nu îl bem de plăcere, îl bem de nevoie. După o răceală puternică sau o tuse sâcâitoare, ne mai doare și pieptul, gâtul nu mai e nici el fericit, atunci e timpul să acționăm cu leacuri naturale.

3 leacuri de la bunici
Image from Pixabay

Avem nevoie de o ceapă mărișoară, pe care o fierbem bine. O mai lăsăm acoperită câteva minute, după care o luăm de pe foc. Ceaiul de ceapă se bea fierbinte-cald. Cu siguranță vă tentează să puneți niște miere în cană, dar eu personal nu recomand. Așa că mai bine încercați fără într-o primă instanță. O să suferiți dar o să vă lecuiți.

Șodoul, preferatul meu

Avem nevoie de un ou, lapte fierbinte, zahăr sau miere. Aceste ingrediente sunt magice pentru gâtul suferind. Punem laptele la fiert, frecăm gălbenușul cu zahărul, turnăm lichidul fierbinte în cană și bem. Durerile de gât vor fi istorie la a doua cană. Cu alte cuvinte, este bine să nu subestimăm puterea oului crud în problemele gâtului.

Garnitură de cartofi rași cu spirt

Este unul dintre leacurile naturale cele mai eficiente pentru durerile de gât. În cazuri extreme de răceală, putem pregăti și un amestec de mălai fierbinte (mămăligă) pus cu grijă direct pe piept sau învelită într-un prosop.

3 leacuri de la bunici
Image from Pixabay

Dacă durerile de gât nu au trecut nici măcar cu șodoul pomenit, radeți doi cartofi sănătoși, ca niște morcovi pentru o ciorbă. Așezații pe un prosop, turnați generos spirt peste ei și puneți acest „colier” în jurul gâtului. O să vă simțiți imobilizați, prosopul se va păta iremediabil, spirtul riscă să curgă și pe tricou sau bluză, dar merită încercat!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...