Înghețata nu îngrașă
Cum am putea să refuzăm o astfel de plăcere răcoroasă? Înghețata! Orice preparat de sezon ar trebui să fie nutritiv, curat și să ne aducă o bucurie gustativă! Atunci când ne este poftă de ceva dulce, spre exemplu, creierul deja savurează acel dulce și nu înțelege de ce nu i-l oferim. Să i-l oferim în mod inteligent alegând una dintre cele 3 rețete de înghețată pe care le voi prezenta în continuare.
Uitați măcar o zi de zahăr, lecitină de soia, lapte praf, dextroză, amidon din porumb, grăsimi hidrogenate, stabilizatori, emulsificatori, arome. Acestea sunt ingredientele pentru înghețata din comerț. Este un dulce concentrat, care ne aduce calorii, dar nici măcar un element nutritiv.

Nu vă recomand să renunțați la înghețată, însă vă propun să cumpărați câteva forme pentru acest produs dulce și să o preparați în cel mai simplu mod cu putință. Puneți într-un bol smântână naturală, puțină cacao, vanilie, miere naturală și fructe după gust. Mixați bine, gustați și adăugați încă puțină miere, dacă vă place gustul. Prin congelare se mai pierde din gustul dulce.
Turnăm amestecul în forme și le lăsăm la congelator 2-3 ore. Și apoi gustăm o simfonie de arome. Nu e o înghețată fadă, dimpotrivă bogată, nu are cele mai puține calorii, dar chiar dacă are, ne hrănește. Nu e cazul să ignorăm vara, în serile mai răcoroase, atunci când lenevim pe terasă și nu ne simțim vinovați că lenevim.
Înghețata preparată acasă, din ingrediente naturale și proaspete o putem oferi și celor mici cu încredere. Specialiștii susțin că dulcele rece nu face rău zonei ORL. Așadar, pe copii nu-i doare în gât dacă mănâncă o înghețată. Îi doare gâtul din cauza virusurilor care există și în anotimpul cald. Prepararea durează fix 5 minute, să trecem la treabă!
Înghețată cu ciocolată

Ingrediente: 120 ml suc de fructe de sezon, 50 g fructe uscate dulci, 50 g iaurt natural, 50 g smântână, 130 g miere, 30 g ciocolată naturală.
Mod de preparare: Sucul de fructe se combină cu fructele uscate. Se adaugă iaurt, frișcă, miere și se mixează bine. Punem și ciocolata și turnăm în forme de plastic sau vafe. Lăsăm la congelator pentru 5 ore. Deasupra putem să presărăm ciocolată, nuci sau alune la alegere.
Înghețată de merișor
Ingrediente: 100 g merișor uscat, 225 ml suc de fructe, 130 g miere, 2 pachete de vanilie naturală, 200 g smântână, 600 ml lapte, frunze proaspete de mentă.
Mod de preparare: din cantitățile de mai sus ne ies porții generoase pentru 4 persoane. Fructele uscate de merișor, se combină cu sucul de fructe. În sucul rezultat se pune mierea, vanilia, smântâna și laptele. Se amestecă cu ajutorul unui mixer simplu. Se pune în forme și se lasă la congelator timp de 3 ore. Se servește cu mentă proaspătă.
Înghețată pe băț

Ingrediente: 40 g fructe uscate, 100 ml suc de căpșuni, 125 g căpșuni, 50 g miere, 1 pachet vanilie naturală, 4 bețe de înghețată.
Mod de preparare: fructele uscate se mixează cu cele proaspete, cu sucul de fructe, mierea și vanilia. Sucul obținut se pune în forme, în care introducem un băț de înghețată. Este cea mai simplă rețetă de înghețată și cea mai bună, pentru că exclude grăsimile animale. Poftă bună!