5 sfaturi pentru curățarea casei

Acest articol este disponibil și în: English

Curățarea casei

Curățarea casei este la fel de importantă ca și igiena personală. Avem nevoie de produse de îngrijire personală, dar și de o locuință armonioasă și sănătoasă, spun experții Feng Shui. Bine, dar ce legătură există între Feng Shui și produsele de igienă personală din baia noastră vă întrebați!? Dincolo de toată aura de magie și misticism ce înconjoară Feng Shui se găsesc trăsăturile generale ale unui mediu de viață sănătos și sigur.

5 tips-uri pentru curățarea casei
Image from Pixabay

Curățarea casei cu produse naturale netoxice, contribuie la sănătatea noastră, atât mentală, cât și fizică. V-ați întrebat care sunt amenințările toxice din locuința noastră? Puțini dintre noi au reacții severe imediate la produsele de uz casnic obișnuite atunci când le folosim ocazional. Le considerăm benigne sau destul de inofensive. Din păcate, devine din ce în ce mai evident că un număr mare de lucruri obișnuite din locuință au efecte imperceptibile, la început, dar din ce în ce mai vizibile pe măsură ce se acumulează, alături de efectul stresului zilnic și modul nesănătos de hrănire.

Foarte multe produse pentru curățarea casei, alături de multe altele din interiorul ei, slăbesc sistemul nostru imunitar, îl fisurează, creându-se condițiile de dezvoltare a unor afecțiuni grave. Nu este de glumă, chimicalele toxice pot provoca mult rău dacă le ingerăm direct sau dacă intrăm în contact cu părți mai sensibile ale corpului, cum ar fi ochii.

5 tips-uri pentru curățarea casei
Image from Pixabay

Chimicalele sunt absorbite și prin piele și atunci când respirăm emanațiile toxice ale acestora. Reacțiile fizice la contactul cu acestea pot fi iritații ale pielii, usturimi ale ochilor, amețeală, dureri de cap și simptome de tip astmatic. Reacțiile secundare pot apărea sub forma stărilor temporare de depresie, oboseală și tulburare.

Sistemul imunitar al copiilor afectat de stresul provocat de chimicale, prezente în produsele de igienă personală reduce șansa de a se dezvolta în mod natural, fapt care duce la creșterea numărului de afecțiuni alergice și a altor dezechilibre care erau foarte rare cu foarte mulți ani în urmă.

Alternative simple și sănătoase

Mulți dintre noi achiziționează diverse produse chimice pentru curățarea casei. Acestea sunt cele mai periculoase produse din locuință, cu ingrediente care pot provoca de la simple usturimi ale ochilor până la cancer în fază terminală, iar o locuință necesită folosirea de până la 20 de kilograme de asemenea produse chimice anual.

Există o gamă largă de otrăvuri conținute în aceste produse, astfel că vă pot oferi mai jos câteva alternative mai simple și mai sănătoase pentru curățarea casei cu produse netoxice:

5 tips-uri pentru curățarea casei
Image from Pixabay

Oțetul alb cu apă într-o proporție de unu la trei este un excelent produs de curățat geamurile și poate fi utilizat și la ștersul pe jos.

Praful de copt cu apă călduță – obținem o pastă cu care putem curăța foarte bine suprafețele delicate. Adăugăm apă la praful de copt și frecăm până când obținem consistența dorită.

5 tips-uri pentru curățarea casei
Image from Pixabay

Praf de copt, sare și apă, o soluție abrazivă pentru frecat. Pregătim cantitatea de care avem nevoie pentru o utilizare, adăugând mai multă sare dacă e nevoie să frecăm mai tare.

Borax, sodă de rufe și oțet alb, câte o linguriță, la care se adaugă două căni de apă caldă, reprezintă un produs ideal de curățat în baie.

Produsele de curățat netoxice se găsesc în magazinele speciale sau online. Nu ezitați să achiziționați produse cât mai naturale! Sănătatea contează!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...