Rodiile stimulează creierul
Rodiile sunt pline de antioxidanți necesari pentru regenerarea organismului. Aceste fructe sunt excelente pentru cei care suferă de pietre la vezica biliară sau la rinichi. Fructele dizolvă aceste pietre, dar și nodulii, calcifierile și micile chisturi precum cele ganglionare. Acidul din fructele de rodii conțin numeroși fitonutrienți precum antocianinele care ajută bila să dizolve toxinele acumulate. În cazul sindromului ovarian polichistic se recomandă introducerea în dietă a acestor fructe minunate.

Rodiile contribuie la producerea sângelui, crescând numărul de celule roșii și albe din acesta. Reglează glicemia prin refacerea rezervelor de glucoză în ficat, protejează glandele suprarenale pentru a ne furniza energia necesară. Prin urmare atunci când mâncăm rodii ne echilibrăm glandele suprarenale. Glucoza de bună calitate din aceste fructe stimulează creierul, ajutându-ne la o mai bună concentrare.
Rodiile conțin oligoelemente precum: fierul, manganul, potasiul și cromul, care sunt extrem de biodisponibile și ușor de asimilat. Rodiile sunt excelente pentru scalp, stimulând creșterea părului. Ajută la echilibrarea hormonală, elimină estrogenii neproductivi care duc deseori la cancere. Ajută la detoxifiere, elimină acidul lactic din mușchi și ceara din urechi.
Boli și simptome unde rodiile sunt de mare ajutor

Există simptome care de cele mai multe ori nu trec cu medicamente. Acestea pot fi: ceața mentală, pierderi de memorie, confuzie, chisturi, calcifieri, dezorientare, probleme de concentrare, mătreață, căderea părului, creșterea în greutate, cârcei la picior, nevralgie, dureri de spate, puncte care plutesc în fața ochilor, dificultăți la mers, dureri la nivelul tălpilor, dureri de cap, urticarii.
Consumul de rodii este indicat în cazuri de: insomnie, demență, Alzheimer, calcifieri, chisturi ovariene, oboseala glandelor suprarenale, diabet, hipoglicemie, pietre la vezica biliară și multe altele. Este bine să consumăm câte o rodie pe zi până când starea de sănătate se ameliorează.
Rețete cu rodii

Singuri putem să creăm o mulțime de rețete prin introducerea acestor fructe minunate în diferite preparate. Spre exemplu le putem introduce într-un smoothie delicios la breakfast sau putem presăra semințe peste tot, pe salate, pe humus, pe guacamole sau deasupra legumelor.
Rodii și ciocolată: 300 g cipsuri de ciocolată amăruie (60% cacao), 2 linguri sirop de arțar, 2 căni semințe de rodii. Amestecăm cipsurile de ciocolată cu uleiul de cocos, le dăm la foc mic până se topesc. Adăugăm siropul de arțar și turnăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărăm semințele de rodii deasupra ciocolatei. Punem tava în congelator pentru 30 de minute apoi o tăiem în formele dorite. Este delicioasă!