7 rețete sănătoase

Acest articol este disponibil și în: English

Să încercăm aceste rețete sănătoase

Vă propun câteva rețete sănătoase pe care le putem prepara cu un minim efort. Aceste rețete sănătoase conțin ingrediente naturale, alternativă bună la cele din comerț, care de cele mai multe ori conțin aditivi și conservanți sintetici dăunători pentru sănătatea noastră.

Brânză făcută în casă

7 rețete sănătoase
Image from Pixabay

Vă propun o rețetă sănătoasă de brânză făcută în casă, cu un conținut scăzut de cazeină și acizi. Preparăm un litru de lapte smântânit, 200 g de chefir, 60 g de smântână și o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu. Fierbem laptele și amestecând mereu, turnăm chefirul și smântâna în el. Când se coagulează, adăugăm bicarbonatul de sodiu și strecurăm apa.

Pâine fără drojdie

Amestecăm patru căni de făină cu 0,5 l de apă minerală și frământăm până când aluatul nu se mai lipește de degete. Formăm o franzelă din aluat, încălzim cuptorul și punem franzela înăuntru. Coacem la o temperatură de 100-150 grade Celsius. Putem folosi o scobitoare pentru a verifica dacă pâinea este gata. Ținem pâinea în frigider, pentru că se păstrează moale și proaspătă.

Pâine dulce

7 rețete sănătoase
Image from Pixabay

Una dintre rețetele sănătoase dulci: amestecăm 0,5 kg făină cu 50 g ulei, 50 g de miere și o jumătate cană de apă. Facem un aluat și coacem la fel ca pâinea fără drojdie. O păstrăm la frigider.

Dulciuri sănătoase pentru copii

Punem câteva prune uscate, smochine și caise în apă caldă și le înmuiem timp de 6-8 ore. Le luăm din apă și le umplem cu nuci. Putem să înmuiem fructele în miere și să punem tărâțe de ovăz deasupra lor.

Bomboane pentru copii

7 rețete sănătoase
Image from Pixabay

Măcinăm 25 g de semințe prăjite de floarea soarelui, 25 g de stafide, 25 g de prune uscate, două smochine și 25 g de nuci. Amestecăm totul și adăugăm două linguri de miere. Punem într-o formă și ținem la frigider timp de 12 ore, apoi tăiem compoziția sub formă de batoane. Se păstrează la frigider.

Un desert sănătos pentru adulți și copii

Răzuim aproximativ 150 g de mere, stoarcem sucul de la o jumătate de portocală, adăugăm 10 nuci și două lingurițe de miere și amestecăm totul bine.

Condimentarea supelor, salatelor și cărnurilor

7 rețete sănătoase
Image from Pixabay

Una dintre rețetele sănătoase pentru condimentarea mâncărurilor este: amestecăm o cană de chefir cu sucul de la trei căței de usturoi. Este un condiment foarte gustos și sănătos. Majoritatea dintre noi evită usturoiul din cauza mirosului. Acesta poate fi înlăturat mâncând pătrunjel tăiat sau câteva felii de măr, lămâie sau grapefruit.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...