Cum alegem salteaua potrivită
Salteaua potrivită pe care dormim trebuie să fie cât se poate de tare, fără a ne deranja somnul. Salteaua potrivită, de calitate ne influențează decisiv condiția coloanei vertebrale și indirect starea noastră generală de sănătate. Circa o treime din viață ne-o petrecem dormind. Când dormim, mușchii ni se relaxează și organismul ni se întinde. Toate mișcările pe care le facem în timpul somnului sunt diferite de cele pe care le facem când suntem treji.

Mișcările în somn necesită mai puțină energie, somnul fiind cea mai bună perioadă pentru reabilitarea coloanei vertebrale. Este bine să alegem o saltea tare și să dormim într-o poziție dreaptă, pe spate, cu brațele alungite de-a lungul corpului și cu picioarele relaxate. În această poziție, greutatea este distribuită în mod egal, mușchii sunt foarte relaxați și aproape orice dislocare a vertebrelor, care s-ar fi putut întâmpla pe parcursul zilei, este ușor corectată.
Salteaua potrivită – beneficii
Foarte mulți dintre noi avem coloana vertebrală foarte deformată, iar corectarea dereglărilor știm cu toții, necesită mult timp și multă răbdare. Durerea nu trece atât de repede pe cât ne-am dori. Cu toate acestea, totul poate fi corectat.
Salteaua potrivită și dormitul în poziția corectă, ne ajută inima să funcționeze fără presiune, sângele pompează cu ușurință, iar circulația este bună. După cum știm deja o circulație bună ușurează munca ficatului în procesul de detoxifiere al organismului.
Un ficat care funcționează bine înseamnă un metabolism mai bun. În acest mod putem slăbi între trei și cinci kilograme și putem scăpa de multe probleme de sănătate după doar două luni de dormit pe o saltea tare.
După câteva zile de somn, pe o saltea tare vom resimți dureri de spate și mușchi. În momentul în care dislocările vertebrale vor fi corectate, durerile vor dispărea. După aproximativ două săptămâni, de când alegem salteaua potrivită, ne vom simți mult mai bine.

Perna pe care dormim trebuie să fie tare, mică și joasă. Cei care pot dormi fără pernă ar trebui să-și pună sub gât un prosop rulat. Perna tare ajută la menținerea în bună stare a septului nazal.
Septul nazal este responsabil pentru echilibrul fiziologic în funcționarea tuturor organelor. Respirația ușoară prin ambele părți ale nasului este foarte importantă pentru funcționarea corecta a organismului. Pe lângă acest aspect, aerul este încălzit, curățat și dezinfectat când trece prin nas.
Când dormim pe perne moi, mari și înalte, coloana vertebrală se îndoaie, astfel încât respirația prin nas devine dificilă și începem să respirăm pe gură. Acest lucru este periculos pentru sănătate, pentru că tot felul de germeni pot pătrunde astfel în căile respiratorii. Răcelile frecvente, bolile de gât și bronșitele sunt efectul dormitului pe perne înalte și moi.
De ce este dăunător să dormim pe o saltea moale
Coloana vertebrală se îndoaie și se deformează atunci când dormim pe o saltea moale și o pernă înaltă, față de salteaua tare și perna mică unde vertebrele sunt corect poziționate. Calitatea (duritatea) saltelei influențează decisiv condiția coloanei vertebrale și indirect, starea noastră generală de sănătate.
Merită să acordăm puțină importanță locului în care ne petrecem o mare parte din viață. Patul ar trebui să contribuie la starea noastră de sănătate, nu să producă încordare și daune. O saltea moale, poate influența negativ funcționarea ficatului nostru.

Ficatul este laboratorul chimic al organismului. Sute de reacții chimice, cunoscute sub numele de metabolism, depind de buna funcționare a acestui laborator. Spațiul dintre vertebrele toracice, începând de la cea de-a treia până la a douăsprezecea, permite funcționarea eficientă a ficatului. Dormitul pe saltele moi, deformează vertebrele, înrăutățind semnificativ funcționarea ficatului.
Este bine să ne facem un obicei de a ne îngriji de sănătatea noastră și să înțelegem că suntem singurii responsabili de propriul corp. Dormitul pe o saltea tare și o pernă tare, ne menține coloana vertebrală puternică și sănătoasă. Nu uitați să urmați un program zilnic de exerciții. Cu toții știm că „Viața este mișcare„.