8 salate de primăvară

Acest articol este disponibil și în: English

Vă propun 8 salate de primăvară. Aceste salate sunt pline de vitamine, betacaroten, acid folic, minerale, fibre și antioxidanți, esențiale pentru organismul nostru. Beneficiem de o cură de detoxifiere, de o ajustare a colesterolului în sânge și de o îmbunătățire a sistemului imunitar. Este postul Paștelui și este bine să încercăm câteva săptămâni pe an să fim vegetarieni sau de ce nu raw vegani.

Salată cu ridiche și nuci

8 salate de primăvară
Image from Pixabay

Tăiați și răzuiți 15 ridichi (100 g), amestecați cu opt nuci măcinate (40 g), adăugați o linguriță de ulei vegetal și puneți puțin arpagic deasupra.

Salată franceză

Turnați o jumătate de lingură de oțet de mere sau oțet de vin peste 100 g de salată, adăugați o lingură de ulei vegetal și o linguriță de ceapă mărunțită, apoi amestecați toate ingredientele.

Salată de sfeclă tânără

Răzuiți cinci sau șase sfecle, adăugați două linguri de smântână și condimentați cu un vârf de chimion.

Arpagic cu nuci

8 salate de primăvară
Image from Pixabay

Tăiați 50 g de arpagic și amestecați cu 50 g de nuci măcinate.

Ridiche cu nucă măcinată, pătrunjel și mentă

Răzuiți 15 ridichii, adăugați pătrunjel tocat, câteva frunze de mentă sau mărar, chimion și șase linguri (50 g) de nucă măcinată. Amestecați bine. Puteți adăuga câteva frunze de salată pentru aspect.

Salată de spanac

Tăiați o mână de spanac, adăugați o lingură de măcriș și o lingură de arpagic mărunțit. Amestecați bine. Adăugați trei linguri de nucă măcinată și o lingură de afine.

Salată de frunze de sfeclă

Tăiați frunzele de sfeclă (aproximativ 60 g). Preparați sosul: amestecați un gălbenuș de ou cu o lingură de suc de lămâie, o jumătate de linguriță de muștar, o lingură de ulei vegetal și o linguriță de arpagic mărunțit.

Spanac și ouă

8 salate de primăvară
Image from Pixabay

Bateți un gălbenuș de ou adăugând unt (o lingură și jumătate), apoi adăugați o lingură de suc de lămâie. Trebuie să se formeze o pulpă groasă la amestecare. Adăugați un cățel de usturoi zdrobit și două mâini de spanac tăiat. Amestecați din nou și puneți deasupra o frunză de salată.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...