O piele frumoasă cu remedii naturale
Ne dorim cu toții să avem o piele perfectă. Odată cu trecerea anilor, poluarea, soarele, regimul alimentar, contribuie la modul în care arată pielea noastră. Avem la îndemână remedii naturale pe care le putem aplica și acasă în cazul în care nu reușim să ajungem la un salon beauty.
Una dintre cele mai mari probleme ale decolteului este încrețirea pielii din cauza somnului pe o parte care face ca epiderma să se strângă. Pentru a scăpa de aspectul inestetic al decolteului există numeroase remedii. Unul dintre ele este să aplicăm de 2-3 ori pe săptămână o mască hidratantă. Putem să alegem oricare dintre fructele următoare: piersici, căpșuni, struguri și puțină miere.
Exfoliere cu migdale
Exfolierea cu migdale este unul dintre remediile care se fac o dată pe săptămână. Pielea decolteului are nevoie de o curățare în profunzime. Pentru măștile preparate acasă putem prepara un amestec de migdale fin măcinate, un gălbenuș de ou și o linguriță de miere de albine. Se masează decolteul cu acest amestec 2-3 minute.
Mască pentru gât și decolteu
Amestecăm două linguri de brânză de vaci cu o lingură de iaurt, o jumătate de banană bine coaptă și un gălbenuș de ou proaspăt. Folosim o lingură de lemn curată cu care să pasăm bine miezul de banană și să omogenizăm preparatul. O dată pe săptămână, de preferat seara, după duș, aplicăm masca pentru gât și decolteu în strat uniform. O lăsăm să acționeze 30 de minute și apoi clătim cu apă călduță.
Extract de trandafiri pentru o piele fină
Extractul de trandafiri este unul dintre remediile naturale pentru erupțiile cutanate. Culegem petale proaspete de trandafir, le punem într-un borcan, peste care turnăm o jumătate de litru de oțet de mere (cidru), în clocot. Acoperim ermetic recipientul și îl lăsăm la macerat pentru două săptămâni, după care strecurăm.
Acest oțet cu trandafiri este excelent pentru tratarea erupțiilor cutanate, micozelor și iritațiilor. Poate fi utilizat și ca loțiune tonică după demachiere, pentru că are același ph cu al pielii sănătoase. Pielea va fi netedă și catifelată.
Preparat cu lămâie
Acest preparat cu lămâie este ideal pentru imperfecțiunile epidermei. Luăm cojile de la 2-3 lămâi proaspete și le punem la macerat, pentru 8 zile, în 400 ml oțet de mere. După acest interval, lichidul se filtrează și se trece într-un recipient de sticlă prevăzut cu un dop. Preparatul cu lămâie se păstrează la rece și la loc întunecos.
Este unul dintre cele mai bune remedii pentru petele pigmentare. Aplicarea cu regularitate a preparatului duce la eliminarea acestora. Este un remediu bun și contra negilor. Se pun câteva picături din acest preparat pe suprafața negilor, care se vor elimina în timp record. Împotriva negilor se pot face și cataplasme cu ulei de ricin.
Oțet de iederă pentru celulită
Oțetul de iederă este unul dintre remediile eficiente pentru eliminarea celulitei. Punem la macerat 50 g frunze de iederă, spălate și mărunțite în prealabil, într-un litru de oțet de mere. După 6 ore strecurăm și turnăm produsul finit în sticluțe de culoare închisă, prevăzute cu dopuri. Le păstrăm la loc întunecos și rece.
Iedera este unul dintre cele mai bune remedii anticelulitice naturale, iar oțetul de mere ajută la disiparea depozitelor de grăsime și menține tonicitatea pielii. Frecționăm zonele afectate de celulită, în fiecare zi, un timp mai îndelungat. De asemenea este un remediu bun și în cazul nevralgiilor. Se masează locurile dureroase cu câteva picături de oțet cu iederă, pentru calmarea acestora.
Un altă rețetă pentru celulită: într-un vas cu 750 ml alcool sanitar de 45 grade, se pun la macerat 30 g boabe de ienupăr, 20 g trei-frați-pătați, 20 g crețușcă, 20 g frunze de salvie, 10 g flori de soc. Se lasă la macerat timp de 10 zile, timp în care agităm des recipientul. Strecurăm și păstrăm lichidul în sticluțe închise la culoare. În fiecare seară după duș se fricționează zonele cu probleme timp de 10-15 minute cu această soluție.
Iedera este ingredientul principal al celor mai celebre creme anticelulitice. Un alt remediu este infuzia cu iederă. Se pun 400 g plantă în 2 litri de apă. Se lasă să clocotească pe foc 30 de minute, pe foc mic. Se înmoaie comprese în ceai și se aplică pe locurile afectate. Se mențin un sfert de oră, apoi se înlocuiesc cu altele proaspete, tot așa până se termină ceaiul. Este unul dintre remediile care se aplică de două ori pe săptămână.
Masaj cu zațul de cafea
Pentru o piele fină, după baie se masează corpul cu făină de porumb pentru a îndepărta celulele moarte. Pentru celulită se face un masaj cu zaț de cafea. Împotriva negilor se folosesc cataplasme cu ulei de ricin.
Întindem pe jos în baie un prosop. Luăm zațul de la un litru de cafea tare, călduț și începem să ne frecăm cu el, folosind o mănușă asupra zonelor afectate de celulită, până când epuizăm tot reziduul. Lăsăm să acționeze timp de 5 minute, după care îndepărtăm resturile de zaț rămase pe epidermă, frecând ușor cu palmele. După un duș călduț și după ce pielea s-a zvântat folosim o cremă anticelulitică, pe bază de iederă.
Baie de tărâțe cu efect emolient
Pentru o piele netedă și fină putem face săptămânal băi cu tărâțe. Se procedează astfel: se confecționează din tifon un săculeț care se va umple cu tărâțe de grâu. Pentru o baie este nevoie de o jumătate de kilogram. Se atârnă săculețul de robinet, astfel încât apa să poată curge peste el în cada umplută pe jumătate cu apă călduță. Baia durează 10-15 minute și are un efect calmant și emolient.
Masaj cu ulei și tinctură de mușețel
Tinctura se obține din 40 g flori de mușețel pentru patru linguri de alcool de uz alimentar. După 8 ore de macerare, se împarte extractul în două părți egale: una structurată, se depozitează într-o sticluță închisă la culoare, iar în cealaltă se adaugă 100 ml ulei de măsline și se fierbe la bain-marie două ore, apoi se filtrează prin presare și se trece, de asemenea într-o sticlă colorată.
Masăm zonele afectate de celulită cu uleiul de mușețel combinat cu tinctura simplă (20 ml tinctură la 60 ml ulei) timp de 20 minute. Tratamentul durează mai multe luni, primele rezultate vizibile se văd după minimum trei săptămâni. Acesta este unul dintre remediile garantate, chiar dacă efectele se lasă puțin mai mult așteptate.
Uleiul de măsline, hidratant natural
Unul dintre cele mai bune remedii naturale este uleiul de măsline. Este cel mai bun hidratant natural, pentru piele, coate și călcâie. Se aplică pe pielea umedă imediat după baie, cât porii sunt încă deschiși și se masează cât mai bine. Pentru că nu intră repede în piele, nu ne îmbrăcăm imediat. Lăsăm să acționeze măcar o jumătate de oră și apoi tamponăm ușor cu un prosop, pentru a înlătura excesul.
Este foarte eficient și ca loțiune de plajă, ajutând la accentuarea bronzului. Cu ajutorul uleiului de măsline prevenim uscarea excesivă, îngroșarea și crăparea pielii la nivelul coatelor și călcâielor. Dacă exfoliem regulat pielea cu o piatră ponce sau alt produs abraziv, aplicăm imediat ulei de măsline. Avem aceste remedii la îndemână, fără să cheltuim sume importante pe produse pline de chimicale la care rezultatele întârzie să apară. Alături de hrana sănătoasă și mișcare, remediile naturale vor da rezultate rapide și sigure.