Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?

Acest articol este disponibil și în: English

Chakrele – rotițele de energie

Chakrele sunt roțile de energie din corpul nostru, sunt centrii rezultați din intersecția principalelor canale energetice care ne străbat trupul. Există șapte chakre principale, situate de-a lungul coloanei vertebrale și mii de alte chakre secundare. Activitatea lor permite manifestarea potențialului deplin al unei ființe umane.

Florile, plantele, trunchiurile copacilor și noi oamenii suntem făcuți din rotițe, care se învârt și toate se află pe marea roată a Pământului, care se învârte pe orbita sa din spațiu. Structura fundamentală a naturii, roata, reprezintă ciclul vieții care curge prin toate aspectele existenței. Chakrele oferă instrumente puternice atât pentru creșterea personală, cât și pentru cea planetară.

Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?
Image from Pixabay

Chakrele noastre formează ca centrii de bază, rețeaua de coordonare a complicatului nostru sistem minte-trup. Acești șapte centrii care vibrează formează un canal de legătură care leagă Cerul și Pământul, mintea și trupul, spiritul și materia, trecutul și viitorul. Chakrele mai sunt numite și lotuși, simbolizând deschiderea petalelor unei flori, care descrie, în mod metaforic deschiderea unei chakre. În India florile de lotus sunt considerate sacre.

Prima chakră: situată la baza coloanei vertebrale, este asociată cu supraviețuirea. Elementul său este pământul.

A doua chakră: situată în partea inferioară a abdomenului, este asociată cu emoțiile și sexualitatea. Elementul său este apa.

A treia chakră: situată în plexul solar, este asociată cu puterea personală, voința și respectul pentru propria persoană. Elementul său este focul.

A patra chakră: situată deasupra sternului, este asociată cu iubirea. Elementul său este aerul.

A cincea chakră: situată în gât, este asociată cu comunicarea și creativitatea. Elementul său este sunetul.

A șasea chakră: situată în mijlocul frunții, este asociată cu clarviziunea, intuiția și imaginația. Elementul său este lumina.

A șaptea chakră: situată în creștetul capului, este asociată cu cunoașterea, înțelegerea și conștiința transcedentă. Elementul său este gândul.

Alimentele care echilibrează chakrele

Terapeutul specializat în chakre vă poate sfătui ce alimente să consumați pentru a vă echilibra energia care duce la buna funcționare a corpului. Există situații în care chakrele pot fi blocate, nivelul de energie scade și apar dezechilibrele și bolile. Este necesară o curățare energetică care să deblocheze aceste centre pentru a vă pune din nou în fluxul vieții.

Fiți în formă dimineața cu 3 sucuri naturale
Image from Pixabay

Elementele din alimente care le dau acestora culoarea, cum ar fi beta-carotenul, care dă culoarea portocalie a morcovilor, joacă un rol important în echilibrarea noastră. Hrana digerată generează o energie pe frecvența de vibrație a culorii sale. Aceste substanțe nutritive sunt absorbite de celule prin intermediul sângelui. Pentru o sănătate optimă este bine să consumăm alimente proaspete cu culori care să reflecte chakrele.

Atunci când o chakră este hiperactivă, este bine să consumăm alimente opuse, ca să o neutralizăm și implicit să o echilibrăm. Atunci când este prea leneșă este bine să o activăm, să o dinamizăm consumând alimente specifice culorii ei. Spre exemplu atunci când chakra bazală este prea leneșă o ajutăm consumând alimente roșii și picante cum ar fi ardeiul iute. În cazul în care este hiperactivă ne abținem de la astfel de alimente.

Energia Reiki și chakrele

Un terapeut bun îți poate spune cu ajutorul curățărilor energetice, care sunt dezechilibrele sau blocajele din corpul tău. Un lucru foarte important este faptul că tot el îți poate recomanda diverse metode și tehnici prin care să ajungi la un echilibru perfect între minte, corp și spirit. Introducerea acestor principii în dieta zilnică, îmbinată cu meditații și exerciții recomandate de terapeut, te echilibrează pe toate nivelele și vei remarca în scurt timp beneficiile acestui stil de viață.

Este bine să ascultăm semnalele corpului nostru și să interpretăm corect mesajele sale. În acest fel vom rezona mai bine cu corpul nostru și vom face loc abundenței și darurilor cu care am fost înzestrați cu toții. Consumul alimentelor cu o anumită culoare poate contribui la echilibrarea chakrelor. Iată câteva exemple:

Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?
Image from Pixabay

Chakra bazală. Culoarea roșu. O chakră bazală leneșă poate fi echilibrată prin consumul de fructe și legume roșii, cum ar fi ardeii.

Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?
Image from Pixabay

Chakra sacrală. Culoare portocaliu: portocale, morcovi și alte alimente de culoare portocalie cum ar fi dovlecii, piersicile și cartofii dulci.

Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?
Image from Pixabay

Plexul solar. Culoarea galben. Citricele stimulează dinamizarea fizică și emoțională a chakrei plexului solar. Bananele consumate cu moderație o calmează.

Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?
Image from Pixabay

Chakra inimii. Culoarea verde. Salata verde, verdețuri și legume de culoare verde precum: varza sau spanacul, purifică și echilibrează întregul corp.

Chakra gâtului. Culoarea albastru strălucitor. Fructe: prune, struguri, afine.

Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?
Image from Pixabay

Chakra celui de-al treilea ochi. Culoare indigo. Alimente: afine, prune, vinetele, ne echilibrează pe nivelele mentale și spirituale.

Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?
Image from Pixabay

Chakra coroană. Culoarea violet, alb.

Ce alimente sunt bune pentru echilibrarea chakrelor?
Image from Pixabay

Chakrele sunt piesele unui sistem pe care este bine să-l percepem ca pe un întreg armonios și întrețesut. Indiferent de scopul în care folosim sistemul chakrelor, fie că e vorba de terapie, de dezvoltare personală sau de a pune un diagnostic, acest sistem trebuie privit ca un întreg. Orice blocaj care afectează o parte a sistemului le va afecta și pe celelalte.

Chakrele trebuie să fie în echilibru unele cu altele. Iată câteva întrebări care este bine să vă preocupe. Ce obiceiuri aveți? Care sunt visele și activitățile pe care le aveți? Vă suprimați emoțiile? Munciți prea mult sau evitați activitatea fizică? Aceste tipare și multe altele pot să scoată în evidență existența unor blocaje cauzate de chakre închise, care ne împiedică să avem o viață împlinită pe toate planurile și să primim prosperitatea pe care o merităm.

Vă așteptăm pe grupul nostru: Reiki Harmony & Prosperity

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...