Alimentele procesate distrug oasele

Acest articol este disponibil și în: English

Alimentele procesate cresc riscul de îmbolnăvire

Știm cu toții că alimentele procesate nu ne fac bine, dar oare ne-am imaginat vreodată concret ce se întâmplă în organismul nostru odată atins de acestea? Potrivit studiilor de cercetare efectuate în domeniul agriculturii organice, la Rodale Institute, alimentele procesate conțin adesea fosfați care ne distrug oasele și principalele organe.

Aditivii pe bază de fosfați au menirea de a intensifica gustul unui aliment, de a-i îmbunătăți textura și de a-i prelungi viața. Însă de cealaltă parte, conduc la îmbătrânire prematură, disfuncții renale și demineralizare osoasă.

Ce conțin alimentele procesate?

Alimentele procesate distrug oasele
Image from Pixabay

Cunoaștem deja ce înseamnă diferența dintre un pui de țară și unul crescut în fermele agricole. De ce este bine să consumăm carne din surse naturale? Pentru că sortimentele din comerț pot conține cantități periculoase de antibiotice, ați spune. Ei bine, acesta este doar vârful icebergului, ne avertizează specialiștii căci animalele sunt îndopate cu antibiotice pentru a combate infecțiile ce pot surveni în urma consumului de mâncare plină de pesticide, hormoni artificiali și alte substanțe toxice.

Desigur, riscul de îmbolnăvire crește și ca urmare a condițiilor mizerabile în care trăiesc și care, prin stresul pe care îl generează, pentru că și animalele au suflet, așa că pot fi speriate și stresate, fapt care duce la creșterea nivelului cortizonului din corp. Toate aceste substanțe persistă în carnea lor inclusiv după ce au trecut de cuțitul măcelarului, ajungând în cele din urmă în farfurie.

Alimentele procesate distrug oasele
Image from Pixabay

Cunoștințele necesare pentru a ne forma o alimentație corectă sunt foarte importante. Nu este suficient să gătim mese gustoase, trebuie să știm cum să ne hrănim în mod corespunzător trupul, combinând alimentele care contribuie la sănătatea noastră.

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...