Apa oprește procesul de îmbătrânire

Apa are memorie și diferă de alți compuși din natură prin capacitatea de a stoca informații. După cum știm deja, celulele noastre conțin 70% apă. Apa dintr-un organism bolnav conține informații despre acea boală. Tratamentul medicamentos schimbă structura apei o perioadă, dar, după terapie, apa încă ține minte boala.
Memoria apei, este un proces foarte complex care se bazează pe mii de reacții diferite. Pentru a înțelege acest lucru nu trebuie să analizăm formule complicate. Calitățile unice ale apei au avantajele și dezavantajele lor. Capacitatea de a perpetua bolile cronice prin stocarea informațiilor despre ele este un dezavantaj.
Putem preveni stocarea informațiilor negative, prin încercarea de a schimba structura apei din organismul nostru. Există două metode care îmbunătățesc starea de sănătate. Prima metodă: timp de cinci luni, beți doar apă obținută din gheață topită pentru băut și gătit (lunile de toamnă și iarnă). A doua metodă: beți sucuri de legume și fructe proaspăt preparate, 2-4 cești (0,5-1 litru) pe zi, în lunile de primăvară și vară.
Eliminarea toxinelor trezește capacitatea de reînnoire

O tehnică de purificare foarte simplă, dar foarte puternică, este de a mări consumul de apă. Corpul uman conține aproximativ trei sferturi apă și cele mai multe reacții biochimice acționează cel mai bine într-un interval de concentrații foarte îngust.
Sensibilitatea noastră la sete se diminuează odată cu vârsta și astfel se ajunge la riscul de a dezvolta nivele subtile de deshidratare, de care nu suntem conștienți. Majoritatea oamenilor nu beau suficientă apă, ceea ce poate duce la o mulțime de simptome.
Durerile de cap, constipația, pielea uscată, oboseala și indigestia pot reflecta, de fapt o deshidratare subtilă. Unele cercetări medicale au sugerat că multe dintre tulburările curente de sănătate, inclusiv tensiunea mare, astmul și durerile cronice, își au originea în deshidratare.
Cei care nu au probleme de rinichii sau de ficat, ar trebui să se obișnuiască să bea apă toată ziua. Consumul zilnic recomandat de apă (în litri), se calculează împărțind la doi greutatea ta în kilograme. De exemplu, o persoană care are 80 kilograme, consumul zilnic de apă trebuie să fie de peste doi litri.
Băuturile acidulate, ceaiul și cafeaua nu contează, deoarece conținutul lor de cofeină are un efect diuretic. Tot așa, alcoolul duce la pierdere de apă și nu contribuie la rehidratare. Atunci când facem sport, luăm diuretice sau trăim într-un climat uscat, cald, trebuie să mai adăugăm la consumul obișnuit de apă încă 10-15%.

Fructele și legumele cele mai bogate în apă sunt: pepenii cantalupi, grapefruitul, piersicile, pepenii, sparanghelul, ardeii, morcovii și ciupercile. Este bine să reducem consumul băuturilor îndulcite artificial. Când bem suficientă apă, simțim nevoia să golim vezica la fiecare două ore.
Foarte mulți dintre cei care urmează acest program cu apă, spun că pierd mult mai ușor în greutate, au mai multă energie și mai puține dureri și suferințe cronice. Să bem multă apă proaspătă, pură, este unul dintre cele mai simple și mai ieftine moduri de a opri procesul de îmbătrânire.
Gândiți pozitiv, meditați cu ochii închiși, timp de minimum douăzeci de minute, de două ori pe zi, un somn odihnitor, toate sincronizate cu ritmurile biologice și ale naturii, ne armonizează și ne întinerește. Repausul profund între corp și minte duce la întinerire. Așa cum ploaia purifică natura, așa și organismul nostru devine mai tânăr, mai energic, dacă avem grijă să-l hidratăm corespunzător.