Armonia casei prin eliminarea blocajelor energetice

Acest articol este disponibil și în: English

Armonia casei

Ca să aveți o viață armonioasă în locuința dumneavoastră, este necesar să eliminați anumite piedici, care produc blocaje ergonomice și energetice. Aceste piedici se prezintă sub diverse forme, de la harababură, până la lucruri neterminate, lucruri vechi pe care nu le mai folosiți, etc.  Mulțimea blocajelor și piedicilor în fața libertății de mișcare duce la stres și la lipsa de armonie în locuință.

Ca să facem o prăjitură trebuie să îndepărtăm de pe suprafața de lucru din bucătărie lucrurile care ne încurcă, pentru a planta alte soiuri de flori în grădină trebuie să curățăm suprafața respectivă de buruieni și alte resturi. La fel se întâmplă și când dorim să pornim un nou proiect, ne eliberăm mintea de alte probleme.

Armonia casei prin eliminarea blocajelor energetice
Image from Pixabay

Mediul material influențează gândurile

Persoanele care arată sau se simt mai fericite au, de obicei, mai mult succes în viață. Ați observat, probabil, că, dacă vă simțiți destul de vesel, dar sunteți obligat să stați un anumit timp într-un loc întunecat, aglomerat sau murdar, începeți treptat, să vă simțiți deprimat, iar gândurile dumneavoastră devin negative.

Tot astfel, dacă sunteți neliniștiți sau deprimați în momentul în care amenajați, decorați sau chiar alegeți o locuință, există mari șanse să alegeți un design care reflectă starea dumneavoastră de spirit sau anxietatea din acel moment.

Problema este că în fiecare zi de atunci încolo căminul dumneavoastră va accentua sentimentele pe care le-ați încercat în momentul când l-ați ales, decorat sau amenajat. Astfel vă va fi foarte dificil să vă schimbați tiparele obișnuite de gândire și să treceți la altele pozitive.

Persoanele care arată bine și sunt fericite, au mai mult succes în viață. Dacă vă înconjurați cu tipare negative există riscul de a vă simți în cele din urmă complet descurajat și chiar respins.

Dacă începeți să vă armonizați locuința urmăriți câteva principii simple iar gândirea și convingerile dumneavoastră vor deveni pozitive. În curând vă puteți aștepta la o viață armonioasă în care Universul va accepta noua dumneavoastră convingere, numai sa-l lăsați!

Puterea voinței

Să faci un prim pas este destul de ușor din punct de vedere fizic, în cele mai multe cazuri, dar din punct de vedere emoțional, poate fi extrem de dificil.

Trebuie să facem față fricii de a renunța la vechi obiceiuri pe care le-am strâns în jurul nostru și la modul în care le-am păstrat în locuința noastră. Ceea ce vă costă totuși este puterea voinței.

Prin organizarea spațiului, veți fi uimit pozitiv și vă veți simți mai ușurați, mai plini de energie și veți deborda de idei și soluții noi la probleme care v-au chinuit ani de zile. Mai mult decât atât, eliberarea de blocaje și piedici vă costă foarte puțin sau chiar deloc și chiar puteți câștiga bani.

Cel mai bun moment pentru a observa reacția pe care o aveți în fața imaginii locuinței dumneavoastră este atunci când ieșiți sau când intrați în ea.

Organizarea spațiului

Armonia casei prin eliminarea blocajelor energetice
Image from Pixabay

Eliminați harababura făcută de vechituri. Ziarele și revistele vechi, sticlele și pungile goale, mâncare expirată, pixuri fără mină, cutii nefolosite și alte obiecte învechite și inutile.

Vechiturile se găsesc în partea principală a casei, pe podea sau în văzul lumii sau în fundul unor dulapuri care n-au fost deschise de ani de zile. Vechiturile se mai găsesc și în pod și  în atelier, grădină sau garaj. Nu există nici o scuză! Scăpați de ele! Acum!

Lucrurile vechi pe care le-ați folosit cândva și acum nu le mai folosiți includ: hainele demodate, uzate, largi ce nu mai pot fi modificate, pantaloni, rochii, cămăși, lenjerie, șosete, pantofi, cravate, pălării, toate înfundate în dulapuri și sertare de ani de zile. Chiar dacă unele dintre ele vă readuc în memorie amintiri din tinerețe, toate acestea s-au întâmplat demult, iar astăzi e astăzi. Haide-ți îndrăzniți și aruncați-le.

Cărțile sunt adesea la vedere, astfel că puneți ochii pe ele în fiecare zi. Dacă v-au plăcut cărțile timp de câțiva ani, rafturile dumneavoastră pot fi atât de încărcate, că se îndoaie sub propria greutate.  Așa că uitați-vă bine la toate aceste cărți. Unele dintre ele pot conține informații utile, unele pot fi deosebit de interesante, dar pe multe dintre ele nu le veți mai răsfoi niciodată.

Este recomandat să scoateți din bibliotecă și să renunțați la romanele nesemnificative, cărți fără importanță, ghiduri de călătorie învechite, jurnale de Crăciun și cărți de bancuri pe care nu le mai găsiți amuzante.

Sculele și ustensilele de reparat prin casă sau cele de bucătărie (oale, tigăi etc) par a se înmulți în toate dulapurile și sertarele. Cele dezmembrate, capacele care nu se potrivesc la nici un fel de oală, toate au fost proiecte anterioare. Trebuie să îndepărtăm și tacâmurile și vesela desperecheată, etc.

Armonia casei prin eliminarea blocajelor energetice
Image from Pixabay

Nimicurile le putem găsi în pod, în pivniță, în garaj, pe alee, lângă casă, acestea fiind atât de inutile încât transformă casa într-o nouă formă de artă.

Obiectele cu adevărat inutile pe care le-ați cumpărat sau v-au fost dăruite și nu au avut nici un scop practic. Acestea pot fi suveniruri cumpărate dintr-un impuls de moment sau daruri de la rude îndepărtate (bibelouri vechi, obiecte din târguri de vechituri) care vă blochează spațiul, creativitatea și capacitatea de a vă armoniza casa. Vindeți-le sau dăruiți-le.

Lucrurile defecte sau care nu mai pot fi reparate. În viața de zi cu zi, e tentant să amânați repararea sau renunțarea la unele obiecte defecte. Dar e ca și când ați amâna sau ați evita realizarea armoniei în locuința dumneavoastră, ceea ce va avea un efect negativ asupra subconștientului. Eliminați complet vesela ciobită, crăpată, zgâriată! Eliminați mesajul: „Nu merit armonie în viața mea de zi cu zi”. Alte exemple de acest fel sunt: ceasurile cu baterii descărcate, arcuri plesnite, becuri arse, șosete rupte, oale cu mânere slăbite, yale blocate, uși și porți care scârțâie sau mobilier dezlipit, etc.

O ultimă problemă în ceea ce privește lucrurile defecte e legată de pragmatism. Nu cheltuiți bani pe repararea unor lucruri pe care intenționați să le înlocuiți oricum într-un timp destul de scurt.

Lucrurile neterminate. Proiectele pe care le-ați început și nu le-ați terminat niciodată fac parte din această categorie. Ne distrag atenția de la lucrurile și activitățile cu adevărat importante și devin astfel o piedică semnificativă în calea armoniei creative. Iată câteva exemple: un zid de grădină construit pe jumătate (nu s-a făcut nici un progres în șase luni), o boxă improvizată (nici un progres în zece ani), un dormitor decorat pe jumătate (stă așa de trei luni), facturi și chitanțe de la un mic magazin rămase în dezordine, vase rămase în chiuvetă nespălate de trei zile și un pulover croșetat pe jumătate și așteptând să fie terminat de mai bine de un an.

De obicei lucrurile neterminate apar în jurul nostru pentru că ne apucăm de prea multe proiecte deodată. Faptul că nu știm să folosim timpul mai bine duce la anxietate, apoi la extenuare, care la rându-i, conduce la alte lucruri rămase neterminate.

Dacă vă simțiți copleșiți de astfel de lucruri neterminate, mai adăugați o listă la planul dumneavoastră de armonizare: reparații și înlocuiri.

Alcătuiți o listă cu proiecte neterminate, faceți un calcul estimativ al timpului și al banilor necesari pentru a le îndeplini. Analizați prioritățile și alcătuiți un plan clar și realist pentru soluționarea lor.

Este bine să știți că, nerealizările din planul fizic și material sunt oglindite adesea de nerealizări în plan mental.

Armonia din casa dumneavoastră vă aduce fericirea din toate punctele de vedere.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...