Armonia mediului ne influențează viața

Acest articol este disponibil și în: English

Armonia mediului în care trăim

Armonia mediului ne influențează viața
Image from Pixabay

Armonia mediului în care trăim are o mare influență asupra vieții noastre. Armonia mediului depinde de noi. Dacă începeți să vă armonizați locuința, urmând câteva reguli simple, tiparele voastre de gândire și convingerile vor deveni pozitive și în curând vă puteți aștepta la o viață mai armonioasă, iar Universul nu va mai avea altceva de făcut decât să accepte noua voastră convingere, numai să-l lăsați!

Dacă priviți în jur și încercați să evaluați cât de mult contribuie ceea ce vă înconjoară la starea voastră, poate este timpul să acționați. De exemplu, ați putea fi într-un loc zgomotos, dezordonat și plin de gaze de eșapament sau într-unul curat, elegant, liniștit și cu miros plăcut. Ați putea fi înconjurat de culori calde și imagini liniștite sau de culori dure și imagini agresive. Cum vă influențează mediul în care locuiți?

Acum vă rog să analizați problemele și provocările importante cu care vă confruntați în momentul de față. Pot avea legătură cu relațiile voastre intime, cu familia, probleme financiare, afacerile, perspectivele de lucru, sănătatea, examenele la facultate etc. Situațiile cu care ne confruntăm în prezent sunt rezultatul deciziilor pe care le-am luat la un moment dat în trecut. Chiar dacă deciziile noastre au fost luate cu intenții bune, se prea poate ca ele să fi fost influențate, de fapt, de felul în care ne simțim la momentul respectiv.

Armonia vieții depinde de noi

Armonia mediului ne influențează viața
Image from Pixabay

Dacă ne dorim să ne schimbăm calitatea vieții, trebuie să schimbăm calitatea deciziilor pe care le luăm, pentru a fi în armonie cu ceea ce dorim cu adevărat, nu cu ceea ce ne dictează sentimentele și emoțiile de suprafață. Pentru a reuși sa facem acest lucru trebuie să creăm cel mai potrivit mediu, iar cel mai important mediu de viață al nostru este căminul.

După părerea mea, o locuință armonioasă înseamnă că trăsăturile fizice ale acesteia vă ajută să intrați în legătură cu propriul eu și să luați decizii clare care să nu fie afectate de stres și oboseală. Armonia vieții depinde de parcurgerea unor etape pentru a ajunge la starea de bine.

Este bine să eliminați sau să reduceți orice element care vă induce o stare de stres sau vă stoarce de energie. Conform teoriei Feng shui, este bine să facem schimbări fizice clare pentru a crea trăsături care să se armonizeze cu adevăratele noastre dorințe și nevoi. De aceea este bine să ținem și evidența schimbărilor care au avut loc în viața noastră și să modificăm mediul în care locuim în concordanță cu aceste schimbări.

Energia spațiului în care locuim

Armonia mediului ne influențează viața
Image from Pixabay

Știți că în anumite locuri ne simțim mai bine decât în altele, însă fără să putem întotdeauna identifica cu precizie de unde anume provine diferența. Feng shui ne ajută să identificăm acești factori astfel încât să putem interveni asupra lor în propria casă.

Persoanele care arată sau se simt mai fericite au , de obicei, mai mult succes în viață. Dacă vă înconjurați cu tipare negative există riscul de a vă simți în cele din urmă complet descurajat și chiar respins. Ați observat, probabil, că dacă vă simțiți destul de vesel, dar sunteți obligat să stați un anumit timp într-un loc întunecat, aglomerat sau murdar, începeți treptat să vă simțiți deprimat, iar gândurile voastre devin negative.

Aspectele dizarmonice din locuința și grădina noastră, pot genera stări negative de stres și condiții de pierdere a energiei. Acestea pot cauza sau cel puțin contribui la apariția stărilor de oboseală, letargie, extenuare, depresie, hiperactivitate, nervozitate, hipertensiune, teamă irațională, furie, ostilitate și agresivitate.

Cel mai adesea, modul de rezolvare a acestor probleme este fie prin administrarea de medicamente toxice, fie prin ședințe scumpe de terapie pentru a conștientiza aceste experiențe, fie apelând apoi la îndrumare spirituală pentru eliberări emoționale, sau prin abandonarea de sine unei vieți nefericite și lipsite de împliniri.

Armonia mediului ne influențează viața
Image from Pixabay

Schimbările făcute în locuință, vin așadar în întâmpinarea beneficiilor pe care le-ați putea avea după discuțiile cu doctori, terapeuți, preoți sau alți îndrumători spirituali. Odată îndepărtate din locuință acele elemente care contribuiau la dizarmonie, este momentul să vă îndreptați spre crearea unui cămin care să fie în deplină armonie fizică cu necesitățile și dorințele voastre.

Aceasta înseamnă să analizăm gama de culori, imagini, materiale, plante, cărți etc pe care le alegem, spre a ne înconjura, precum și modul lor de aranjare și organizare. Există studii științifice asupra efectului la nivel psihic pe care diferiți factori înconjurători îl pot avea asupra noastră, precum: luminozitatea, culorile și stilurile. Există și o mulțime de date despre efectul psihologic al chimicalelor toxice care se elimină din produsele casnice de curățat obișnuite.

Este bine să stați o vreme să vă clarificați gândurile, sentimentele și emoțiile când sunteți acasă. Este bine să le notați pe o foaie de hârtie. Simțiți-vă liber în a vă exprima orice gând vă trece prin minte, nu trebuie să arătați notițele nimănui. Imaginați-vă cum v-ar plăcea cu adevărat să trăiți. Ar fi folositor dacă ați pune pe hârtie aceste idei, cu lux de amănunte.

Eliminarea blocajelor inutile din locuință reprezintă cheia eliminării blocajelor emoționale din viața noastră. De fapt, cu toții ar trebui să ne străduim să „facem loc” în mod frecvent, pentru a evita aglomerarea de lucruri și strangularea fluxului de energie din locuință și evident din viața noastră. Dacă ați reușit să eliminați lucrurile vechi nefolositoare, așteptați noul să intre în viața voastră. Începeți Anul Nou cu gânduri pozitive și ca un lucru drăguț, nu uitați de ritualul cu „8 portocale pentru Anul Nou Chinezesc„.

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...