Aromele identic naturale

Aromele artificiale pot însemna oricare dintr-o gamă de mii de produse chimice, sintetizate în laborator. Aromele identic naturale sunt ascunse în orice ingredient cu MSG (Glutamatul de monosodiu). Aromele naturale de cireșe, de portocale, de lămâie, de fructe… nu sunt extracte simple din fructe și nu sunt deloc prietenoase pentru organism.
Același lucru este valabil și pentru aromele de fum (afumat), de curcan, de vită, de mentă, de arțar, de ciocolată, de vanilie și toate rudele acestora. Doar extractul pur de vanilie este sigur și poate fi folosit fără probleme.
Toate tipurile de arome naturale conțin la modul potențial compuși chimici care pun în pericol sănătatea. Ele nu sunt controlate de nimeni și sunt introduse în mii de produse alimentare naturiste cărora li se face reclamă că sunt benefice și sănătoase. Este bine să feriți copiii de aceste arome naturale, care sunt doar un truc inventat pentru a ascunde MSG-ul.
Glutamatul de monosodiu (MSG)
Glutamatul de monosodiu, este un aditiv alimentar folosit în zeci de mii de produse alimentare. MSG este o sare care apare în mod natural în acidul glutamic, un aminoacid neesențial. Daunele masive pe care le poate produce însă în organismul uman nu mai au nimic natural.
De regulă, MSG se acumulează în creier, pătrunzând adânc în țesutul cerebral, unde provoacă inflamații și umflături, ucide mii de celule, perturbă impulsurile electrice, slăbește neurotransmițătorii, prăjește neuronii, conferă confuzie și anxietate și chiar conduce la micro-atacuri cerebrale. De asemenea, slăbește și deteriorează sistemul nervos central.
MSG, este inclus în nenumărate produse și de aceea este esențial să citim cu atenție etichetele. De asemenea trebuie să știm exact ce căutăm, pentru că MSG, este adeseori „ascuns” pe etichete din cauza reputației sale proaste.
Următorii termeni se referă la MSG ca ingredient: glutamat, hidrolizat, autolizat, protează, carrageenan, maltodextrină, cazeinat de sodiu, oțet balsamic, malț de grâu, extract de drojdie, extract de malț, drojdie de bere, amidon din porumb, amidon din grâu, amidon alimentar modificat, gelatină, proteină texturată, proteină din grâu, proteină din soia, sos de soia, supă și chiar „condimente”.
Ce nu trebuie să mâncăm

Cu toții ne dorim să ne controlăm cât mai bine starea de sănătate și să avem posibilitatea de a alege. Ne place să decidem singuri ce haine purtăm, ce pantofi dorim. Ne dorim libertatea de a ne îndepărta de cineva care fumează, astfel încât să nu inhalăm fumul de țigară.
Cu alte cuvinte dorim să știm în ce mediu trăim. Există însă și oameni cărora nu le pasă de toate aceste lucruri. Fumatul pasiv, consumul alimentelor junk-food, sunt o alegere nesănătoasă. Cu toate acestea decizia fiecăruia trebuie respectată.
Este mai rău atunci când nu suntem conștienți de faptul că acțiunile noastre ne pot înrăutăți starea de sănătate. Din păcate asta se întâmplă în întreaga lume. Foarte mulți oameni consumă alimente, suplimente și aditivi care le pot deteriora starea de sănătate, fără măcar să conștientizeze.
Unii dintre noi adoptă o atitudine de genul: „Bine, dar este vorba despre cantități foarte mici”, „Ce nu te omoară te face mai puternic”, „Toți ceilalți fac la fel”, „Nu are cum să fie atât de rău”. Este doar o convingere populară greșită. Organismul cu cât este mai intoxicat devine, mai slăbit și mai vulnerabil.
Aromele artificiale
Îndulcitorii artificiali. Marea majoritate a îndulcitorilor artificiali acționează ca niște neurotoxine, întrucât conțin aspartam. Această substanță perturbă neuronii și sistemul nervos central. Pe termen lung, îndulcitorii artificiali pot cauza mari probleme neurologice și atacuri cerebrale. Atunci când avem poftă de dulciuri, este bine să consumăm cât mai multe fructe. Acestea combat bolile și au proprietăți vindecătoare miraculoase.

Acidul citric. În comparație cu ceilalți aditivi, acidul citric nu este chiar atât de nociv. Totuși, el este foarte iritant pentru mucoasa stomacului și pentru tractul intestinal, astfel încât poate crea foarte multe inflamații și o stare de disconfort pentru cei sensibili la el.
Nu trebuie să confundăm acidul citric (aditivul), cu acidul natural din citrice. Citricele sunt alimente vindecătoare. Acidul citric, ca ingredient izolat, este un derivat al porumbului. Cei care suferă de dureri de stomac, este bine să se ferească de acidul citric (citiți eticheta produselor).
L-carnitină. Este unul dintre suplimentele mai puțin benefice pentru sănătate. Persoanele cu un virus al herpesului (de orice fel) în organism, nu trebuie să consume alimente bogate în aminoacidul numit arginină. L-carnitina nu este benefică nici pentru bolnavii de cancer.
De aceea este bine să fim prudenți cu acest aminoacid. Este bine să ne ferim îndeosebi de cel sub formă concentrată de supliment alimentar.
Suplimentele glandulare. Acestea sunt preparate din extracte de animale și sunt o hrană majoră pentru viruși, bacterii și cancere, care prosperă ori de câte ori întâlnesc hormoni concentrați. De aceea este bine să fim prudenți când luăm suplimente ce conțin concentrații oricât de mici de organe sau glande de bovine sau alte animale.
Proteinele din zer. Acestea sunt produse secundare ale lactatelor și singurul lor efect este crearea de inflamații în organism. În plus conține și glutamatul de monosodiu. Putem consuma fără probleme proteine de cânepă organică de bună calitate, măcinată sub formă de pulbere proteică.

Suplimentele cu ulei de pește. Trendul suplimentelor cu ulei de pește este foarte larg răspândit. Este important totuși ca oamenii să știe ce introduc în corpul lor. Carnea de pește poate fi consumată când și când, nu foarte des, pe când suplimentele cu ulei de pește sunt o altă poveste. Ai putea crede că este același lucru, dar nu este.
Principala problemă legată de aceste suplimente sunt mercurul și dioxinele, care abundă în peștii din care sunt produse ele. Atunci când consumăm un pește care conține mercur în carnea sa, acesta are tendința să rămână îndeosebi în tractul intestinal, în ficat și în zona stomacului.
Mercurul din pești se concentrează îndeosebi în uleiurile foarte volatile de tip omega. De aceea, ferește-te cât poți de aceste produse și înlocuiește-le cu suplimente cu acizi grași omega, derivați din plante sau din alge. Îți recomand: „8 motive pentru care să consumăm semințe de in în loc de ulei de pește”.
Suplimentele cu fier. Deși fierul în anumite doze este necesar organismului uman, virușii adoră acest metal. Aproape toate cazurile de anemie sunt cauzate de o infecție virală nu foarte răspândită. Prin urmare este bine să evităm suplimentele cu fier care nu sunt de origine vegetală.
Este bine să amplificăm fierul din organism pe cale naturală, consumând spanac, orz verde, frunze de sfeclă mangold, dovleac, semințe de dovleac, sparanghel, caise uscate fără sulf și alte legume și fructe care conțin o cantitate mare de fier. Virușii nu cultivă fierul din aceste surse naturale, căci legumele și fructele au proprietăți antivirale semnificative. Citiți etichetele și trăiți sănătos!