Atitudinea este arta de a rămâne tânăr

Acest articol este disponibil și în: English

Îmbătrânirea este o problemă de atitudine

Majoritatea oamenilor se uită mai puțin în oglindă pe măsură ce îmbătrânesc. Este greu să ne împăcăm cu faptul că, ochii noștri, odată mari și frumoși, acum sunt parțial acoperiți de pleoape umflate care atârnă peste ei și pungi evidente apar sub ochi și ne fac fața să pară bătrână și nefericită.

De-a lungul anilor, oamenii au căutat să fie nemuritori și au căutat elixirul tinereții. Mulți spun că nu ar trebui să ne împotrivim procesului de îmbătrânire. De ce îmbătrânește  organismul? Unul dintre motive este chiar atitudinea proprie, care condiționează organismul să accelereze procesul bazându-se pe asemenea temeri și gânduri.

Felul în care procesul de îmbătrânire progresează depinde în mare parte de atitudinea psihologică față de îmbătrânire și moarte. Toți oamenii avem capacitatea să influențăm toate procesele vieții folosindu-ne de minte. Sunt multe exemple de oameni care s-au îmbolnăvit ca rezultat al faptului că erau înfricoșați de aceasta. Sunt și foarte multe exemple de indivizi care au cucerit boli în ultima fază doar menținând o atitudine mentală pozitivă.

Atitudinea este arta de a rămâne tânăr 1
Image from Pixabay

Gândurile noastre au puterea de a ne face sănătoși sau bolnavi, pot de asemenea să ne facă tineri sau bătrâni. Când ne gândim la vârsta noastră, gândim de obicei în termeni comparativi ai diferitelor perioade ale vieții: căsătoria, creșterea copiilor, menopauza la femei, ieșirea la pensie și așa mai departe.

Când suntem convinși că nu se mai poate face nimic împotriva procesului natural de îmbătrânire, ne programăm o îmbătrânire prematură. De îndată ce observăm primele riduri, subțierea părului, durerea de genunchi, pronunțăm diagnosticul: „Îmbătrânesc”.

Aceasta creează necesitatea de a deveni mai puțin activi, de a conserva energia și a duce o viață mai liniștită. Nu ne dăm seama că noi am făcut posibile aceste semne prin regimul alimentar necorespunzător, sedentarism și lipsa entuziasmului tineresc pentru viață.

Ne scurtăm viața prin folosirea necorespunzătoare a puterilor psihologice. procesul de îmbătrânire are loc din cauza felului în care îl anticipăm în subconștient. Perioada crucială este vârsta de 40-50 de ani. În timpul acestei perioade este necesar să acordăm o atenție specială igienei, condiției pielii, părului, mâinilor, picioarelor și unghiilor, flexibilității și puterii genunchilor noștri și stării generale a corpului nostru.

Arta de a rămâne tânăr 

Gândurile noastre pozitive și emoțiile acționează precum elixirul tinereții. Indiferent de vârstă noi putem folosi gândurile și emoțiile pentru a da înapoi brațele ceasului nostru biologic.

Mișcările ușoare, postura dreaptă, flexibilitatea, abdomenul plat, ochii limpezi și strălucitori sunt calități fizice pe care persoanele neafectate de bătrânețe le au.

Conform oamenilor de știință, noi folosim doar 10% din capacitatea creierului nostru, ceea ce înseamnă că avem o rezervă largă de abilități mentale care pot fi puse la muncă.

Atitudinea este arta de a rămâne tânăr
Image from Pixabay

Memoria este un dar minunat al naturii. Amintirile angrenează emoții și acestea la rândul lor, în special cele pozitive, pun hormonii (endorfina – hormonul fericirii) la muncă și alături de hormonii din toate celulele receptoare să lucreze în tot corpul.

Orientarea constantă către tinerețe și sănătate nu numai că întârzie îmbătrânirea, ci poate chiar să ne aducă tinerețea înapoi.

Am selectat câteva proverbe antice, foarte eficiente pentru a vă servi în mod pozitiv, pentru a vă prelungi tinerețea, pentru a vă bucura de sănătate și de a vă întârzia vârsta înaintată pe cât posibil.

 • Sănătatea este cea mai mare avere.
 • Cel mai mare dar pe care îl puteți primi sau dărui este dragostea.
 • Iubiți-vă așa cum sunteți.
 • Nu fiți invidioși pe nimeni.
 • Dacă nu vă place felul în care sunteți, faceți schimbări în viața dumneavoastră.
 • Mânia, insultele și critica de sine și față de alții sunt foarte dăunătoare sănătății voastre.
 • Nu vă gândiți niciodată la boli, vârstă înaintată sau moarte.
 • Dragostea este cel mai bun remediu împotriva bolii sau îmbătrânirii.
 • Cea mai bună zi din viața dumneavoastră este cea de astăzi.
 • Cel mai bun oraș este cel în care vă simțiți norocos.
 • Cea mai bună ocupație este cea pe care o îndrăgiți.
 • Pierderea speranței este cea mai mare greșeală.
 • Frica și corupția sunt cele mai rele păcate.
 • Îngrijorarea vă face să părăsiți această lume.
 • Lăcomia, avariția și inabilitatea de a trece peste slăbiciuni vă sunt inamici.
 • Ajutați-i cu bucurie pe cei săraci, bolnavi și în vârstă.

Organismul nostru funcționează datorită unei amprente înzestrate de natură, cu siguranță că numărul de ani pe care îl trăim pe această planetă, depinde în mare măsură de atitudinea zilnică față de menținerea corpului.

,,Dacă nu îți place un lucru, schimbă-l, dacă nu poți să îl schimbi, schimbă felul în care gândești despre el.”

Mary Engelbreit

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...