Auto-intoxicarea dușmanul sănătății

Acest articol este disponibil și în: English

Auto-intoxicarea organismului

Auto-intoxicarea (auto-otrăvirea) este dușmanul cel mai periculos al sănătății noastre. Auto-intoxicarea este cauza multor boli, pentru că toate acestea încep din sângele otrăvit.

Vindecătorii din Egiptul antic și Tibet cunoșteau de mult principiul fundamental potrivit cărora „pentru a ne menține sănătoși, trebuie să ne menținem intestinele în perfectă stare de funcționare”.

Hipocrate avea dreptate când spunea că: „ Multe boli intră în organismul nostru prin gură”.

Auto-intoxicarea dușmanul sănătății
Image from Pixabay

Tendința noastră este de a mânca multe produse gătite și pe bază de făină, combinate cu unt și zahăr, împreună cu proteine (carne, mezeluri, brânză, lactate, ouă). Sistemul nostru digestiv nu este capabil să proceseze complet mesele ce conțin o mare varietate de alimente amestecate. În acest fel pereții intestinului gros se căptușesc cu bucăți de mâncare nedigerată.

Mediul intestinului gros este umed și cald. Rămășițele alimentelor nedigerate devin o masă plină de bacterii dăunătoare, care produc toxine. Pereții intestinului absorb aceste toxine care circulă odată cu sângele și ne otrăvesc organismul pe zi ce trece.

Excesele de mâncare și combinația incorectă de alimente pot provoca mult rău tractului nostru gastrointestinal. Există simptome care arată clar nivelul de auto-intoxicare al organismului: coloritul neobișnuit al limbii, respirația urât mirositoare, durerile bruște de cap, apatia, starea de somnolență, greutate în abdomenul inferior, starea de vomă, balonarea, aproape toate cauzate de auto-intoxicarea organismului.

Cauzele constipației

Auto-intoxicarea dușmanul sănătății
Image from Pixabay

Potrivit cercetărilor aproape 60% din populația globului suferă de constipație cronică. Absența scaunelor pentru mai mult de 24 de ore este un caz evident de constipație și este clar nevoie de un remediu. Iată câteva cauze ale combinațiilor incorecte și excesive de alimente.

Consumul de alimente bogate în calorii și mici ca volum. De multe ori din cauza lipsei de timp sau din comoditate ne alinăm foamea cu un sandwich urmat de un suc, cafea sau ceai. Datorită volumului mic de alimente, în intestinul gros nu se crează suficientă presiune asupra acestuia, astfel încât să se producă digestia. S-ar putea să nu simțim nevoia de a avea scaun pentru câteva zile.

Consumul de alimente în exces. Este știut faptul că oamenii mănâncă trei mese pe zi, în unele cazuri chiar cinci mese, ceea ce este mai mult decât are nevoie organismul. Atunci când mâncăm prea mult, nu se absoarbe toată mâncarea și o parte din aceasta începe să putrezească. Intestinele noastre devin un câmp de bătălie între bacteriile pozitive și cele care provoacă boli. Eliminarea resturilor are loc abia când această bătălie se termină.

Excesul de cafea și produse făinoase (pâine, patiserie, etc.), fără a fi însoțite de produse bogate în fibre, îngreunează funcționarea normală a digestiei.

Predispoziția psihică pentru constipație

Auto-intoxicarea dușmanul sănătății
Image from Pixabay

În urma cercetărilor s-a demonstrat că la unele persoane există și o predispoziție psihică în ceea ce privește această problemă. Au un mod de a gândi pesimist „ Trecutul îmi oferă mai mult decât prezentul sau viitorul. Pe lângă asta, cine îmi dă mie ceva? Nu veți scoate nimic de la mine! Prisos? Nimic nu este de prisos!”.

Remediu: înțelegerea faptului că, pe ultimul drum, nu luăm cu noi nimic din ceea ce am acumulat. Arta de a trăi constă în a călători prin viață fără „bagaje grele”, cu inima ușoară și cu spiritul liber.

Ce puteți face: compoziția dietei trebuie să fie nu doar sănătoasă, ci și în armonie cu gustul personal.

Există și remedii naturale eficiente care pun un intestin leneș la lucru. Trebuie să menționez răul produs de consumul de laxative. Cine își privează mușchii, oasele și organele de funcțiile esențiale nu trebuie să se arate surprins dacă acestea încep să doarmă sau chiar nu își mai fac deloc treaba.

Un pahar cu apă călduță, băută de exemplu, la micul dejun, poate face minuni.

Exercițiile fizice sau dovedit a fi foarte eficiente mai ales dimineața înainte de a vă scula din pat, trageți genunchiul drept spre piept cu ambele mâini, timp de un minut, apoi trageți ambii genunchi timp de un minut. Cât mai multă mișcare este benefică organismului contribuind la starea de bine.

Culoarea galben poate avea un efect favorabil asupra unei digestii leneșe.

Reflexoterapia este recomandată în combinație cu terapia culorilor. În cele mai multe dintre cazuri, pacienții se pot dispersa de laxative într-un timp foarte scurt.

Am convingerea că în multe situații ar trebui să fim propriul nostru sfătuitor și doctor. Informându-ne și căpătând cât mai multe cunoștințe despre felul în care funcționează organismul nostru vom fi capabili să eliminăm cauzele bolilor și sa avem o stare excelentă de sănătate.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...