Brioșe cu ciocolată și cireșe

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă de brioșe cu ciocolată și cireșe

Vă propun o rețetă simplă de brioșe cu ciocolată și cireșe, ideală pentru micul dejun sau cafeaua de după amiază. Combinația dintre ciocolată și cireșe, este deliciul maxim pentru mulți dintre noi. Pe lângă fructele în stare proaspătă, pe care le putem consuma în cantități de până la 500 g pe zi, adăugate în brioșe, au un gust fantastic.

Brioșe cu ciocolată și cireșe
Image from Pixabay

Ingrediente: 3/4 ceașcă zahăr, 2 ouă, 2 linguri bicarbonat, 1/2 linguriță de sare, o ceașcă de lapte, 1/3 ceașcă de cacao, 2 cești de făină, o ceașcă de ulei de palmier nehidrogenat, cireșe fără sâmburi.

Mod de preparare: încălzim cuptorul la 160 grade Celsius. Mixăm într-un bol uleiul nehidrogenat de palmier cu zahărul până se face o pastă. Introducem pe rând ouăle. În alt bol, mixăm făina, cacao și bicarbonat alimentar, o substanță de creștere fără efecte adverse. Peste această combinație turnăm amestecul cu zahăr și mixăm lent, apoi laptele. La final punem jumătăți de cireșe și amestecăm zece secunde.

Se lasă la dospit timp de zece minute, apoi umplem formele de brioșe. Este bine să folosim forme de brioșe din ceramică rezistentă la cuptor. E un material premium. Brioșele se lasă aproximativ 20 de minute la copt. Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...