Cappuccino cake, desertul perfect pentru tine și prietenii tăi

Acest articol este disponibil și în: English

Cappuccino cake

Cappuccino cake este ușor de preparat. Un desert perfect pentru orice ocazie. Abia aștept să pregătim un cappuccino cake împreună. Știu, deja visați la sărbătorile de iarnă cu miros de portocale și scorțișoară. Sau poate sunteți cu gândul la un capuccinno vienez pe care l-ați savurat în ultima vacanță în Austria la Café Central. Se apropie sărbătorile de iarnă și în câteva zile mergem la ”Târgul de Turism”, unde putem să ne alegem vacanța mult dorită. Până atunci, vă propun să facem o seară perfectă la noi acasă, sau de ce nu, o după amiază relaxantă alături de prieteni, cu un capuccinno cake.

Cappuccino cake
Image from Pixabay

Ingrediente pentru cappuccino cake (pentru 12 porții)

  • 2250 grame unt moale
  • 250 grame zahăr brun (plus 2-3 linguri)
  • 300 grame făină care crește singură
  • 4 ouă bătute
  • 50 grame alune tocate
  • 200 ml cafea tare, rece

Pentru cremă: 500 grame mascarpone, 2 linguri zahăr brun, praf de cappuccino pentru decor.

Încingem cuptorul în treapta a IV-a (180 de grade Celsius). Ungem cu unt două tăvi cu diametrul de 20 cm și punem hârtie de copt pe fiecare. Batem untul și zahărul cu un mixer până când obținem o cremă albă și foarte moale. Adăugăm făina, ouăle și mixăm în continuare. Adăugăm alunele pisate și jumătate din cantitatea de cafea. Punem amestecul în tăvi și îl introducem în cuptor pentru 30 de minute până crește și devine auriu.

Lăsăm blaturile în tăvi timp de 5 minute pentru a se răci. Apoi le scoatem pe masă. Îndulcim cafeaua rămasă cu zahăr și punem cam 4 linguri peste blaturile coapte. Le lăsam să se răcească complet.

Pregătim crema. Punem crema mascarpone într-un castron și amestecăm împreună cu cafeaua și zahărul rămase, până când obținem o cremă moale. Folosim puțină cremă pentru a lipi blaturile între ele, apoi cu un cuțit întindem deasupra crema rămasă. Decorăm cu praf de cappuccino și putem păstra la frigider 2-3 zile.

Guten Appetit!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...