Rețetă carpaccio cu decor de curmale

Carpaccio, este unul dintre cele mai „în vogă” preparate din carne, importat ca obicei culinar din Italia. Carpaccio, este socotit de specialiști un ingredient afrodiziac. Vă propun o rețetă simplă, dar foarte rafinată, pentru o seară plină de promisiuni…alături de un pahar cu vin.
Ingrediente: 300 g carpaccio, 2 cepe tăiate rondele, 10 g piper verde, 10 ml ulei de măsline, 2 linguri oțet de vin roșu, 1 lingură zahăr, 20 g unt, 6 pesmeți (încălziți în cuptor înainte de a fi serviți), sare, piper măcinat, câteva curmale pentru decor.
Carpaccio din carne de vită se servește crud, pe felii de pâine prăjită, unse cu unt sau pe pesmeți calzi. Dar, atenție, mai întâi se marinează bine într-un sos gros din ulei, piper verde, oțet de vin roșu, zahăr și alte condimente (busuioc, oregano, curry)! Curmalele gustoase se așează lângă carpaccio.