Rețetă: cartofi cu crustă de nucă
Vă propun o rețetă de cartofi cu crustă de nucă, foarte ușor de preparat, gustoasă și nutritivă.
Ingrediente pentru 4 porții: 750 g cartofi de copt, sare, nucșoară, 1 pahar smântână (250g).
Pentru crustă: 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 ardei iute mare, verde, 1 ardei iute roșu, 2 linguri pesmet, 50 g sâmburi de nucă, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 linguri sirop de cătina.
Mod de preparare: curățăm cartofii de coajă, îi spălăm, îi tăiem felii subțiri și îi așezăm straturi-straturi într-o formă unsă (de budincă). Condimentăm cu sare și nucșoară rasă și turnăm apoi smântâna peste cartofi. Dăm la cuptorul încins de 220 grade Celsius, pentru circa 20 de minute (să se pătrundă bine).

Spălăm ardeii iuți, îndepărtăm semințele și îi tăiem fâșii. Amestecăm ceapa, ardeii iuți cu pesmetul, nucile tăiate mărunt, zeama de lămâie și siropul de cătină și se întinde amestecul peste cartofi. Se dau din nou la cuptor, se lasă să se rumenească frumos și se servesc fierbinți. Poftă bună!