Secretul atingerii fericirii
Sistemul Reiki aduce în viața celor care îl practică, echilibru armonie și prosperitate. Cele 5 principii spirituale Reiki sunt linii directoare simple care ne conduc spre o viață perfectă. Depinde numai de noi cât de perseverenți suntem și cât respectăm aceste percepte în cadrul practicii Reiki. Cei care practică meditația zilnic și respectă principiile Reiki, se pot focaliza mai bine asupra acestei energii. Acesta este secretul atingerii fericirii prin intermediul multor binecuvântări, remediul spiritual al tuturor bolilor.
Usui a creat aceste principii care aduc beneficii minunate și anume fericirea și eliberarea de suferință mentală, corporală și spirituală. În fiecare dimineață și seară adu-ți mâinile în poziția Gassho și petrece câteva minute în meditație, focalizându-te asupra celor cinci principii: nu te enerva, nu-ți face griji, fii smerit, fii onest în ceea ce faci și dă dovadă de compasiune față de tine însuți și de ceilalți. Focalizează-te asupra acestui ritual și recită-l pentru a-ți perfecționa mintea și corpul.

Meditația asupra celor cinci principii Reiki conferă mari beneficii. De preferință această meditație se poate face în postura Japoneză Seiza, cu mâinile în poziția Gassho. Pentru cei care consideră poziția Seiza dificilă, pot să aplice și alte posturi pentru meditație, cum ar fi șezutul pe un scaun cu spătar sau cu picioarele încrucișate la sol. Singurul lucru de care nu trebuie să uitați este să împreunați mâinile în poziția Gassho.
Cele 5 principii spirituale Reiki
Nu te enerva. Aplică astăzi acest principiu. Mai întâi de toate ca să putem medita asupra acestui principiu trebuie să înțelegem natura mâniei. În timpul meditației vor ieși la suprafață amintiri dureroase din perioada când ne-am pierdut cumpătul sau când altcineva s-a enervat pe noi, iar corpul s-a simțit tensionat sub impactul furiei. Mânia tinde să apară atunci când am pierdut controlul asupra unei persoane sau asupra unei situații.
Atunci când ne enervăm pe o altă persoană noi simțim că ne recâștigăm controlul asupra ei, ceea ce este o percepție greșită. În realitate noi ne pierdem controlul asupra noastră. Observă-ți mânia în timp ce se manifestă și vei constata că aceasta reflectă un aspect personal care merită atenția ta și nu atât un defect al persoanei pe care te enervezi. Oamenii pe care îi atragem în viața noastră acționează ca niște oglinzi.
Să încercăm să-i privim cu atenție pe cei care ne irită, căci ei reflectă anumite aspecte personale de care nu suntem conștienți sau nu le luăm în seamă. Este bine să fim propriul observator înainte să dăm curs mâniei, atunci probabil vom înțelege că nu avem nici un motiv să ne enervăm.
Nu-ți face griji. Aplică zilnic meditația și practică exercițiile de respirație. Îngrijorarea tinde să fie o stare de spirit cvasipermanentă. Mulți oameni sunt vulnerabili, se tem și își fac griji din orice, văd numai nori întunecați indiferent de cât de mult strălucește soarele pe cer. Grijile generează un stres inutil, și de cele mai multe ori confundăm exprimarea lor față de altcineva cu interesul nostru față de el. Atunci când manifestăm grija față de cineva, noi nu manifestăm iubirea ci teama noastră lăuntrică, orientată către celălalt.

Atunci când ne facem griji, noi nu trăim în prezent, ci ne proiectăm în viitor și ne temem că se va întâmpla acel lucru. Este posibil să nu se întâmple sau este posibil să programăm să se întâmple grija pe care o manifestăm. Aceste griji nu fac altceva decât să ne pierdem timpul și energia, toate acestea ducând la dizarmonie și dezechilibru în corpul fizic.
Este bine să analizăm situația în ansamblu și să nu ne pierdem credința făcându-ne griji legate de viitor. Nu putem să deținem controlul pentru a ne proteja de durere, însă putem să lăsăm lucrurile să se desfășoare în mod natural, să ne aducă experiențe noi, mai presus de tot ce ne putem imagina la ora actuală.
Grija și teama pentru ziua de mâine, pentru abundență, pentru faptul că trebuie să luptăm din greu pentru tot ce avem, este o pierdere de timp si energie. Cel mai bun sfat este să te detașezi și să ceri Universului să te ajute să ai încredere, oferindu-ți ceea ce i-ai cerut.

Fii smerit. Smerenia și umilința a ajuns să capete conotații negative în multe locuri. Un om smerit este considerat, blând modest și o persoană care îi pune pe ceilalți mai presus decât pe sine. Unii asociază smerenia cu umilința și sărăcia, cu lipsa de privilegii sau cu servitutea. Trăim într-o societate în care sunt prețuiți mai presus de orice, doar cei care se realizează în detrimentul altora, și aproape deloc pe cei care se pun în slujba semenilor lor.
De multe ori preferăm să nu ne asociem în nici un fel cu smerenia, pe care o echivalăm cu ratarea sau eșecul. Cu toate acestea viața liderilor spirituali, a marilor filozofi și a oamenilor de știință, a tuturor celor care lucrează pentru binele suprem al umanității, este trăită în smerenie, iar acest har îi face să strălucească cu atâta putere.
Esența smereniei este recunoștința, pentru viața care ți-a fost dăruită, cu tot ce conține ea și pentru oportunitatea de a mai trăi încă o zi. Recunoștința față de Univers, pentru lucrurile bune și mai puțin bune, pentru persoanele din viața noastră, ne conferă o stare de pace interioară care va atrage abundența în viața noastră.

Fii onest în ceea ce faci. Înainte de orice, acest principiu ne cere să fim onești cu noi înșine. Practicând zilnic Reiki, vom trăi revelații extraordinare în toate domeniile vieții de zi cu zi. O metodă practică de a lucra cu onestitatea este lucrul cu oglinda. Să ne privim în oglindă și să ne spunem cu voce tare un lucru pe care îl admirăm la noi. Spre exemplu: „merit să fiu iubit”. Observăm cum ne simțim și dacă există vreun disconfort atunci când rostim aceste cuvinte, să fim onești cu noi înșine, să acceptăm ceea ce simțim și să ne schimbăm atitudinea dacă este cazul.
Dă dovadă de compasiune față de tine însuți. Atunci când practicăm exercițiile de respirație și meditația, aplicăm și principiul compasiunii față de noi înșine și față de ceilalți. Atunci când ne iubim, ne iertăm și ne acceptăm pe noi înșine, ne este mult mai ușor să ne manifestăm compasiunea față de alți oameni.

De multe ori ne este dificil să ne iubim pe noi înșine, căci există atâtea aspecte care ne displac la noi, nu-i așa? Esența stării de compasiune sunt: acceptarea și iertare tuturor acestor aspecte pe care le considerăm imperfecte. Este bine să prețuim contribuția pe care și-o aduc alți oameni la viața noastră și să manifestăm compasiunea față de aceștia. Chiar și cei care ne fac probleme, care ne irită sau care reprezintă o sursă de griji, merită compasiunea noastră.
În timp ce medităm repetăm o afirmație de compasiune: „Universul mă susține și mă protejează întotdeauna”. Să ne gândim la ce dorim să schimbăm în viața noastră, să facem o introspecție profundă și să descoperim convingerile care ne împiedică să efectuăm schimbările dorite. Notăm pe o foaie de hârtie afirmațiile care ne pot elibera de aceste convingeri.
Vă invităm în grupul nostru privat Reiki Harmony & Prosperity