Rețetă – chifteluțe de miel picante
Vă propun o rețetă de chifteluțe de miel picante. Se prepară rapid, cu mirodenii speciale, în aproximativ 35 de minute. Aceste chifteluțe de miel picante vor fi un început mai mult decât delicios pentru masa ce va urma…Sunt savuroase ca antreuri.
Ingrediente pentru chifteluțe de miel picante
Avem nevoie de: 500 g carne tocată de miel, 12 linguri ulei de floarea soarelui, o ceapă tocată, o linguriță de ghimbir ras, o linguriță piper boabe, o linguriță anason stelat pisat, o linguriță boia iute, o mână mazăre congelată, un ou bătut, sare, piper.

Mod de preparare
Încălzim o lingură de ulei într-o tigaie, călim ceapa cu ghimbirul, usturoiul și condimentele timp de 5 minute, apoi le punem într-un castron la răcit.
Amestecăm mazărea cu carnea de miel și ceapa călită cu condimente, adăugăm oul și asezonăm cu sare și puțin piper. Formăm din amestec 12 chifteluțe. În acest stadiu putem congela compoziția chiar și o lună. Încingem uleiul rămas și prăjim chifteluțele 4 minute pe fiecare parte sau până sunt gata. Putem servi chifteluțele alături de o salată piperată de fenicul și morcovi sau curry de legume dulce-picant. Poftă bună!