Colagen pentru o piele suplă, cu aspect tânăr

Acest articol este disponibil și în: English

Colagen și elasten pentru piele

Colagen pentru o piele suplă, cu aspect tânăr
Image from Pixabay

Avem nevoie de colagen pentru a ne menține aspectul tânăr al pielii. Colagenul este o proteină structurală pe care o regăsim în piele, articulații și țesutul conjunctiv. Colagenul este cea mai comună proteină în organismul uman, 35% din totalul de proteine fiind reprezentat de colagen.

Colagenul este produs de niște celule, numite fibroblaste, care scad odată cu înaintarea în vârstă. Producția de colagen poate fi afectată și de o dietă necorespunzătoare, stres, poluare etc. Vitamina C este esențială în producția de colagen. De aceea este recomandat să includem în dietele alimentare, produsele naturale și să facem multă mișcare.

Colagenul poate forma structuri rigide, ca unele tipuri de oase, țesuturi moi sau elastice, care intră în compoziția cartilajelor și tendoanelor. Colagenul este parte structurantă a pielii, părului și unghiilor, asigurându-le elasticitatea.

Vă propun un suc plin de vitamina C, mai ales datorită fructului de guava și lămâii verzi. Acest suc stimulează producerea de colagen și elasten, pentru o piele suplă, cu aspect tânăr.

Suc magic cu vitamina C

Colagen pentru o piele suplă, cu aspect tânăr
Image from Pixabay

Ingrediente pentru sucul magic: 1 fruct de guava, 1 lămâie verde, fără coajă, 150 g de ananas, fără coajă, 150 ml de lapte de cocos, 1/2 de fruct de papaya, fără coajă și fără semințe, un vârf de nucșoară rasă, un vârf de scorțișoară.

Se storc fructul de guava, lămâia verde și ananasul. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu ingredientele rămase și se amestecă până se omogenizează. Sucul se servește cu gheață și se ornează cu coaja rasă de la lămâie.

Beneficii pentru sănătate

Ananasul și fructul de papaya sunt bogate în enzime ce stimulează digestia și accelerează eliminarea reziduurilor, pentru ca pielea să rămână curată și proaspătă. Laptele de cocos are proprietăți antiinflamatorii.

Fructul de guava are proprietăți antioxidate, fiind bogat în potasiu, benefic persoanelor cu probleme de retenție a lichidelor. Fructul de guava este renumit și pentru faptul că ar îmbunătăți fertilitatea masculină. Acest fruct este bogat în vitamina A și C, fapt care contribuie la protejarea ochilor, previne căderea părului, ajutând la creșterea acestuia.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.