Guta produce dureri insuportabile
Cine se confruntă cu durerile provocate de gută ar fi bine să citească câteva sfaturi foarte utile pentru a-și putea ameliora durerile cumplite. Chiar dacă procedurile invazive au rolul lor și nu pot fi înlocuite în multe circumstanțe, medicii tind să aleagă opțiunile neinvazive ori de câte ori este cazul.
Ce este guta? Este un tip comun de artrită care apare atunci când există prea mult acid uric în sânge și în țesuturile musculare. Acidul uric este produsul final al metabolismului unor substanțe chimice numite purine. Organismul celor care suferă de gută nu produce suficientă uricază, o enzimă digestivă care oxidează acidul uric, care este insolubil, transformându-l într-o substanță mai solubilă. Rețetă naturistă: 2 cocktailuri care stimulează metabolismul.
Acidul uric care se acumulează în sânge și țesuturi, sfârșește prin a se cristaliza. Odată cristalizat el ia forma unor ace, croindu-și drum către încheieturi. De regulă afectează degetul mare de la picior, însă poate afecta la fel de bine genunchii, încheieturile mâinilor și chiar degetele.
Durerile acute și inflamarea încheieturilor reprezintă doar primele simptome. Zona afectată poate fi sensibilă la atingere. Guta afectează în general bărbații, însă sunt predispuse și femeile. Poate fi moștenită, cauzată de consum de alcool, anumite tipuri de medicamente, rănirea unei încheieturi, mâncatul în exces, stresul permanent sau operațiile chirurgicale.
Remedii intuitive
Este bine să te folosești de puterea afirmațiilor pentru a te ajuta în reprogramarea mentală. Poți apela cu încredere la un Life Coach, care să te îndrume în funcție de ce ai nevoie pentru a avea o viață normală. Te invit să te înscrii pe grupul nostru privat: Reiki Harmony & Prosperity.
Reprogramare mentală
Pentru a face un prim pas în procesul însănătoșirii este bine să ne folosim de remediile intuitive în care să asistăm la procesul de vindecare. Este posibil să asistăm la o transformare a ADN-ului care să permită organismului să descompună acidul uric.
Este bine să lucrezi cu convingerile tale, prin repetarea zilnică a unor afirmații care să-ți crească stima de sine. Convingerile care stau la baza gutei sunt similare cu cele ale artritei: teama de a merge mai departe, vinovăția, resentimentele și tristețea. Durerea provocată de gută face persoana să devină încăpățânată, să se certe din orice. Ei nu doresc să se schimbe și simt nevoia să aibă tot timpul dreptate, asumându-și poveri prea mari pentru ei.
Suplimente și recomandări nutriționale
Persoanele care suferă de gută trebuie să evite făina albă și amidonul denumit glizina. Alcoolul se află și el pe lista produselor care este bine să fie evitate. În schimb este recomandat consumul de fructe și în mod special, al cireșelor și afinelor. Se poate face o cură exclusivă de fructe și legume (crude și fierte), în care să se excludă carnea și prăjelile.
Deficitul de acid pantotenic (vitamina B5) produce o cantitate excesivă de acid uric. De aceea se recomandă complexul de B-uri.
3 Categorii de alimente – combinații bune
- Carne, pește, zeama de carne, ouă, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (semințe),vinete.
- Verdeață, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grăsimi, ulei vegetal.
- Pâine, paste făinoase, orez, cartofi, zahăr, miere de albine.
Pentru curățarea organismului de substanțe dăunătoare acestuia, introduse în corp prin alimentație curată, trebuie să se țină seama de câteva reguli ușor de respectat:
Categoria nr.1 de alimente reprezintă acizii, iar categoria nr.3, bazele. Nu se amestecă la aceeași masă alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3. Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3. Diferența dintre mesele acide și cele bazice trebuie să fie de minimum 3 ore.
Îți recomand să citești articolul cu rețete și remedii pentru gută: „3 remedii pentru a preveni guta.”
În curățarea organismului lactatele sunt excluse. Nu se bea apă în timpul mesei, ci abia la o oră după aceasta. Tot cu o oră mai târziu se pot consuma și fructe, întrucât ele se digeră mai repede decât restul alimentelor. Pe lângă alimentele enumerate mai sus, dimineața și seara se consumă câte un cățel de usturoi. Citiți aici: Suc de usturoi – elixirul tinereții. Curățarea organismului se face de preferință în luna iunie.