De ce este importantă curățarea rinichilor?

Acest articol este disponibil și în: English

Curățarea rinichilor

De ce este importantă curățarea rinichilor?
Image from Pixabay

Curățarea rinichilor este foarte impotantă pentru buna functionare a organismului. Curățarea rinichilor presupune o dietă adecvată și folosirea unor remedii simple la îndemâna tuturor. Pentru curățarea rinichilor se vorbește foarte mult despre consumul de lichide. În teoria indiană, chakra a doua, este asociată cu apa și mai departe cu lichidele. Lichidele trec prin corp mai repede decât solidele și ajută la purificarea corpului și la evitarea unei supraîncărcări cu toxine a rinichilor.

Sucurile și ceaiurile pot sprijini și ele acest proces de curățare al rinichilor. Pentru a ne păstra sănătatea, este bine să consumăm suficiente lichide. Conștiința noastră merge de la un sentiment al unității la conștientizarea diferenței. Dorim uninunea, pentru a depăși separarea, pentru a înainta și a crește. Toate aceste aspecte ale conștiinței celei de-a doua chakre, duc la schimbare.

Schimbarea, un element al conștiinței, ne trezește subit parcă dintr-un somn adânc. Fără schimbare, mintea se plictisește. Fără mișcare, nu există creștere, nici mișcare, nici viață. Schimbarea trebuie să aducă echilibru. Chakra a doua cum am spus controlează elementul apă și funcțiile precum dorința, plăcerea sexualitatea, reproducerea. Mai controlează și alte părți ale corpului: uterul, organele genitale, rinichi, vezica urinară, sistemul circulator.

Dezechilibrul chakrei a doua poate duce la impotență, frigiditate, probleme la uter, la rinichi sau vezică și înțepenirea părții de jos a spatelui. Culoarea portocalie aduce echilibru, iar aromele de rădăcină de orris, gardenie și damiană au efecte benefice. Se pot purta pietre minerale precum: carneol, piatra lunii sau coral. Îi puteți cere Arhanghelului Gabriel să vă ajute.

Simptome externe ale rinichilor cu impurități

De ce este importantă curățarea rinichilor?
Image from Pixabay

Curățarea rinichilor este necesară atunci când observăm pungi sub ochi, pete albe pe unghii, palmele sunt umede. Unele cauze ale funcționării improprii a rinichilor, pot duce la acumularea mucusului și formarea pietrelor sau lărgirea rinichilor datorată consumului mare de lichide.

O altă cauză poate fi micșorarea rinichilor ca rezultat al consumului excesiv de sare, carne, pește, pâine, dulciuri, produse pe bază de făină și alimente rafinate.

Pungile de sub ochi sunt un simptom al fluidelor în exces sau al depozitelor de grăsimi în rinichi. Dacă pungile sunt moi, consumul de lichide este mare. Pungile tari sub ochi înseamnă un consum prea mare de produse lactate grase, de grăsimi animale, carne grasă și dulciuri. Pleoapele roșii semnalizează formarea pietrelor la rinichi.

Cu rinichii funcționând bine, urinăm de trei-patru ori pe zi. Dacă urinarea apare mai frecvent, trebuie să limităm consumul de lichide. Culoarea urinei ar trebui să semene cu cea a berii slabe. O culoare foarte deschisă înseamnă că avem nevoie de mai multă sare. Dacă culoarea este prea închisă, ar trebui să reducem consumul de sare.

Un alt semn al consumului ridicat de sare sunt cearcănele de culoare închisă în jurul ochilor. În acest caz trebuie să eliminăm sarea din regimul nostru alimentar. Putem folosi verdețurile, drept condimente ( usturoi, pătrunjel ). Așa cum am spus și în articolul: „2 rețete naturale pentru curățarea rinichilor„, înainte de a începe terapia de curățare a rinichilor, eliminați din alimentație proteinele animale (ficatul, supele de carne, peștele sărat, carnea prăjită și afumată și dulciurile. Includeți în dietă, mai multe salate, fructe și germeni de grâu. Se poate folosi puțină sare la salate pentru a stimula rinichii.

3 rețete pentru curățarea rinichilor

curățarea rinichilor
Image from Pixabay

Fie că alegeți una dintre cele două rețete pentru curățarea rinichilor, sau pe cele trei pe care le voi prezenta mai jos, țineți cont și de dieta zilnică, mai ales pe perioada terapiei.

Rețeta 1. Pentru rezultate bune de curățare a rinichilor, beți o jumătate de pahar de suc în amestec de morcov, țelină și pătrunjel, de trei, patru ori pe zi, timp de două săptămâni. Această terapie se face de două ori pe an, vara și toamna.

Rețeta 2. Băutura din măceșe ajută la dizolvarea tuturor pietrelor din organism și la transformarea lor în nisip. Se fierb 2 linguri de măceșe în 200 ml de apă, timp de 15 minute, lăsăm să se răcească, apoi strecurăm băutura. Se bea o treime de pahar de trei ori pe zi timp de două săptămâni. Se repetă terapia la fiecare trei luni.

Rețeta 3. Sucul de păstârnac este un remediu foarte eficient împotriva tulburărilor sistemului genital și urinar și a pietrelor la rinichi ( mai ales când există proteine în urină sau rinichii sunt infectați ). Acest remediu se ia pe stomacul gol, în forma pură: 30-50 g o dată pe zi, din octombrie până în ianuarie.

După ce eliminăm pietrele la rinichi, trebuie, în primul rând, să facem schimbări în regimul nostru alimentar. Pietrele sunt doar un simptom. Principala cauză a formării lor este excesul de acid uric și al sărurilor acestuia în organismul nostru datorită unui regim alimentar bogat în proteine și a stilului de viață inactiv.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...