Curry de legume dulce-picant

Acest articol este disponibil și în: English

Vă propun o rețetă de curry de legume, ușor picant, ușor aromat și puternic întipărită în sufletul oricărui gurmand. Curry cu legume este o rețetă indiană rapidă și impresionantă! Nu trebuie să petrecem prea mult timp în bucătărie, iar cu această variantă simplă putem impresiona prietenii! Și iar, vom fi gazda perfectă!

Ingrediente pentru curry de legume dulce-picant:

Curry de legume dulce-picant
Image from Pixabay

Avem nevoie de: o lingură ulei floarea soarelui, 3 linguri pastă curry, o lingură zahăr brun, sucul de la 1/2 lămâie, 2 dovlecei feliați, 300 g conopidă (desfăcută buchețele), 400 ml bulion, 400 g năut din conservă, 250 g spanac, sare, piper.

Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm pasta curry și călim timp de 1 minut. Adăugăm zahărul și sucul de lămâie, lăsăm încă 1 minut, apoi adăugăm dovleceii și conopida și lăsăm încă 2 minute. Adăugăm bulionul și 100 ml apă, adăugăm năutul și asezonăm cu sare și piper.

Lăsăm să fiarbă, acoperim cu un capac, apoi dăm focul mai mic și lăsăm încă 15 minute. În acest moment, se poate păstra compoziția la frigider 2 zile. Înainte de servire, se pune spanacul, se amestecă și se ia de pe foc când frunzele s-au înmuiat. Se servește cu orez basmati.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...