De ce iubim pastele?

Acest articol este disponibil și în: English

Pastele cu adevărat bune

Când luăm masa la un restaurant italienesc, alături de niște paste aburinde, este musai să servim și un pahar de vin roșu. E corect pentru că antioxidanții din vinul roșu contribuie și el la prelungirea vieții. O porție de paste pregătite tradițional, fierte al dente, au busuioc din plin, alături de mult suc de roșii consistent, dar și ciuperci sau alte plante aromatice.

Acest meniu delicios ne prelungește viața și culmea, nu ne îngrașă așa cum cred cei mai mulți dintre noi. Așa că merită să aflăm frumoasa poveste a pastelor pentru a le integra cât mai corect într-o dietă echilibrată, care nu periclitează sănătatea.

O rețetă perfectă

De ce iubim pastele
Image from Pixabay

Pastele adevărate sunt concepute în marea majoritate din grâu dur integral și apă. Acestea conțin vitamine, minerale, antioxidanți esențiali pentru organism și în special, pentru o viață lungă. Pe pachet este recomandat un timp de fierbere de la 7 la 11 minute care trebuie respectat cu sfințenie. Atunci când fierbe apa, adăugăm pastele  și le lăsăm exact timpul indicat pe pachet.

Scoatem pastele și le scurgem și astfel obținem consistența al dente, încă puțin tari. Motivul este următorul: amidonul din ele va avea descărcare lentă. Putem combina pastele cu ciuperci, legume, leguminoase. Cele cu brânză, carne și ouă, îngrașă.

De ce iubim pastele
Image from Pixabay

Sosul pentru paste îl putem face cu diverse legume trase la aburi. Adăugăm și câteva ciuperci. Sucul de roșii este adăugat peste legume, împreună cu plante aromatice: busuioc, cimbru pisat și puțin piper. Poftă bună la paste sănătoase!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...