De ce să consumăm fructe de pădure

Acest articol este disponibil și în: English

Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt o parte dintre minunile Divinității create pentru sănătatea noastră. Conțin antioxidanți care combat radicalii liberi și ne ajută în procesul de regenerare celulară. Sunt o sursă excelentă de fier, magneziu, seleniu, zinc, molibden, potasiu, crom și calciu, acizi grași omega 3; 6 și 9. Acesta este motivul pentru care murele, zmeura, căpșunile, afinele, bobițele de soc și celelalte fructe de pădure sunt esențiale pentru un mod de viață sănătos.

Fructele de pădure hrănesc creierul și sunt excelente pentru sănătatea inimii. Au efecte benefice asupra fertilității. Au efecte antiinflamatoare puternice, menținând uterul, ovarele și trompele uterine la un nivel optim. Ajută în cazul durerilor de spate, dureri de genunchi, circulație proastă, inflamații, probleme oculare, dureri la nivelul maxilarelor, dureri de ceafă, oboseală, palpitații la inimă, furnicături, amorțeli și multe altele. Fie că le introducem într-un smoothie delicios la breakfast sau pregătim un desert minunat pentru familie și prieteni, fructele de pădure nu trebuie să lipsească din viața noastră.

Fructe de pădure cu frișcă

De ce să consumăm fructe de pădure
Image from Pixabay

Această rețetă minunată o puteți pregăti oricând doriți, fie la micul dejun, fie un desert răcoritor împreună cu familia sau prietenii. Așezate în boluri frumoase de sticlă vor avea un aspect extrem de atractiv. Pentru frișcă puteți să alegeți lapte de cocos sau oricare vă place.

Ingrediente: 1 cană afine, 1 cană zmeură, 1 cană căpșuni, 1 cană mure, 2 conserve de 500 g lapte de cocos, 1/2 linguriță ghimbir ras, 1 linguriță sirop de arțar, suc de lămâie, 1 păstaie de 5 cm de vanilie, 1 linguriță pulpă de lămâie, câteva frunze de mentă proaspătă tocate.

Aroma discretă de ghimbir și lămâie completează gustul dulce-parfumat al fructelor de pădure. Cei dragi vor savura un desert savuros și estetic. Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...