Delicii sănătoase și gustoase
Delicii sănătoase! Ce gătim cu copiii? Joaca de-a bucătăritul, nu are sfârșit. Câteva delicii pregătite împreună cu copiii, sunt o metodă bună de a-i convinge pe cei mici să ni se alăture în bucătărie. Distracția va fi mare, iar mâncarea cu siguranță…mai gustoasă.
Pește cu legume și smântână

Această rețetă este delicioasă și asigură necesarul zilnic de vitamine. În plus cei mici vă pot ajuta la pregătirea ei.
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 2 fire praz tocat mărunt, 600 g cartofi curățați și tăiați cuburi, 1 litru supă legume, coaja unei lămâi, 300 ml lapte, 300 g porumb din conservă, 250 g somon tăiat cuburi, 250 g pește alb fără oase, tăiat cuburi, 4 fire ceapă verde tocată, 2 linguri smântână, sare, piper.
Mod de preparare: încingem uleiul într-o cratiță, punem prazul și îl călim la foc mic timp de 5 minute până se înmoaie dar înainte să devină maroniu. Punem cartofii și călim încă două minute. Turnăm supa de legume, coaja de lămâie, acoperim și lăsăm timp de 15 minute. Cu o spumieră scoatem pe o farfurie jumătate din cartofi și din praz și le punem deoparte.
Punem cartofii rămași, prazul, supa din cratiță și laptele într-un blender și mixăm până obținem o pastă. Punem la loc în cratiță, adăugăm porumbul, peștele, cartofii și prazul de pe farfurie. Acoperim și lăsăm la foc mic timp de 4 minute până peștele este făcut. Nu fierbe. Punem ceapa verde, smântâna și asezonăm cu sare și piper.
Prăjitură cu mălai și iaurt

Ingrediente: 280 g mălai, 80 g făină, 2 lingurițe bicarbonat, 1 ou mare, 150 ml lapte, 450 ml iaurt natural, 1 chilli, tocat fin, unt pentru uns, sare, piper.
Mod de preparare: Încingem cuptorul în treapta a IV-a ( 180 grade Celsius ). Ungem cu unt o tavă pentru cuptor ( preferabil 25 cm x 16 cm ). Amestecăm mălaiul cu bicarbonatul într-un castron și asezonăm cu sare și piper. Într-un alt castron amestecăm oul, laptele, iaurtul și ardeiul chilli.
Turnăm amestecul cu ou peste cel cu mălai și amestecăm ușor. Nu amestecăm prea mult pentru că aluatul se va întări. Turnăm amestecul în tavă și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute până devine auriu la suprafață. Prăjitura se servește tăiată în cuburi.