Depresia scade imunitatea

Acest articol este disponibil și în: English

Depresia, frica, tristețea, scad imunitatea

Depresia scade imunitatea
Image from Pixabay

Există o mare diferență între sentimentul de a fi deprimat și depresia clinică. Lipsa de speranță ce caracterizează depresia clinică este copleșitoare și conduce la deznădejde. Oamenii care suferă de depresie, o descriu ca pe un fel de „gaură neagră” sau ca pe un blestem din care nu mai pot ieși.

Aproape că nimeni și nimic nu îi poate ajuta pe aceștia să scape de nefericire, frică, dezolare. Nu toți oamenii deprimați se simt însă triști. Unii simt doar un gol interior și faptul că nu trăiesc. Câți dintre voi aveți asemenea stări, mai ales în perioadele dificile prin care trecem? În această stare de apatie, nu mai suntem capabili să experimentăm plăcerea.

Sunt oameni care, chiar dacă participă în continuare la activitățile care le făceau cândva plăcere, ei nu fac decât să mimeze ceea ce făceau cândva. Semnele și simptomele depresiei variază de la un om la altul, iar severitatea lor poate oscila mult de-a lungul timpului.

Este posibil ca femeile care suferă de depresie să nu aibă suficient estrogen sau să nu secrete suficientă serotonină. La menopauză, unele femei devin deprimate din cauza dezechilibrelor hormonale. Din această cauză este bine să facă o cură de purificare a ficatului.

Remedii intuitive pentru depresie

Depresia scade imunitatea
Image from Pixabay

Persoanele care suferă de depresie, au nevoie de suplimente cu minerale și vitamine. Același lucru este valabil și pentru extragerea metalelor grele din corp. Mercurul este una dintre cele mai toxice substanțe și poate conduce la o depresie foarte severă.

Este bine să comandăm intuitiv corpului echilibrarea noradrenalinei și serotoninei secretate de corp. Atunci când sunt echilibrați, acești hormoni cheie ai creierului îi ajută pe oameni să reacționeze în mod rezonabil. În schimb, dacă sunt dezechilibrați, ei pot amplifica sau reduce excesiv agresivitatea. Să încercăm împreună o purificare, cu ajutorul intuiției:

În procesul de normalizare a substanțelor chimice din creier, trebuie să ne concentrăm, să ne centrăm în inimă, să vizualizăm conștiința coborând în interiorul Mamei-Pământ, care face parte integrantă din Tot-ceea-ce-există.

Vizualizăm atragerea energiei telurice prin tălpi și de-a lungul trupului. Acestea activează toate chakra-ele, până la cea coronară, unde se revarsă în exterior sub forma unei sfere frumoase de lumină.

Treci dincolo de Univers, de luminile albe, de lumina întunecată, de lumina albă și de substanța gelatinoasă care reprezintă Legile, până când ajungi la o lumină alb sidefie cu irizații, care permite trecerea în cel de-al șaptelea plan al existenței.

Dă comanda: „Creatorule a tot ceea ce există, comanda este ca nivel de noradrenalină, de serotonină și de hormoni al (numele …) să fiu echilibrat într-o manieră ideală pentru mine. Îți mulțumesc! Așa să fie. Așa să fie. Așa să fie.

Pătrunde în spațiul tău personal și asistă la procesul de reglare a nivelului de noradrenalină/serotonină, care îți apare sub forma unui grafic. Reglează aceste procese până la un nivel adecvat, în maniera ideală pentru tine.

După terminarea procesului, purifică-te într-un curent de apă sau de lumină și revino în spațiul tău personal. Proiectează-ți din nou conștiința în centrul Pământului, extrage de aici energia telurică și las-o să îți activeze chakra-ele până la cea coronară. În final fă o pasă energetică.

Cum să lucrezi cu convingerile

Depresia scade imunitatea
Image from Pixabay

Este bine să ne cunoaștem problemele legate de eșec sau succes. Este bine să descărcăm următoarele programe:

 • Știu cum să îmi trăiesc viața de zi cu zi fără a fi deprimat.
 • Cunosc definiția Creatorului referitoare la bucurie.
 • Știu ce înseamnă să trăiesc fără depresie.
 • Știu ce înseamnă să trăiesc fără a rămâne captiv în interiorul meu.
 • Știu ce înseamnă să îi ajut pe ceilalți oameni.
 • Știu ce înseamnă să văd viața dintr-o perspectivă superioară.
 • Știu ce înseamnă să trăiesc fără a fi deznădăjduit.
 • Știu ce înseamnă să creez lucruri minunate în viața mea.
 • Știu cum să îmi creez gânduri minunate.
 • Știu cum să trăiesc fără a fi deprimat aproape toată ziua.
 • Știu ce înseamnă să fiu conștient de faptul că îmi pot găsi bucuria.
 • Știu ce înseamnă să fac față oricărei situații.
 • Știu ce înseamnă să trăiesc fără o atitudine de tip „bietul de mine”.
 • Știu ce înseamnă să fiu prețuit de Dumnezeu.
 • Știu ce înseamnă să mă bucur de speranță și de înțelegere.
 • Cunosc definiția Creatorului legată de prețuirea de sine.
 • Cunosc diferența dintre sentimentele mele și cele ale unei alte persoane.
 • Știu cum să trăiesc fără să preiau tristețea și durerea altor persoane.
 • Tristețea altora se transformă în mod automat în iubire în ființa mea.
 • Știu ce înseamnă să trăiesc fără să simt pe umerii mei povara întregii lumi.
 • Știu ce alimente sunt ideale pentru mine.
 • Știu că este sigur să fiu în viață.
 • Știu că este sigur să fiu intuitiv.
 • Știu că este sigur să fiu eu însumi.
 • Cu fiecare zi care trece, mă simt din ce în ce mai fericit.
 • Cu fiecare zi ce trece, descopăr din ce în ce mai multe soluții.
 • Cu fiecare zi ce trece, descopăr din ce în ce mai multe posibilități.

Persoanele depresive au nevoie de iubire și sprijin de către cei din jur

Depresia scade imunitatea
Image from Pixabay

Persoanele care suferă de depresie, experimentează cel mai probabil simptome precum: tristețea, pierderea interesului față de activitățile care îi făceau plăcere, o gândire lentă, o vorbire poticnită, mișcări încete sau chiar gânduri sinucidare.

Cei care trec prin astfel de perioade depresive, este foarte important să împărtășască sentimentele, oricât de greu le-ar fi, cu cei din jurul său, acceptând iubirea și sprijinul lor. Aceste persoane nu trebuie să se simtă rușinate din cauza acestei suferințe.

Motivul cel mai evident al depresiei, este o lovitură emoțională severă, sau o serie de lovituri. De regulă, aceasta implică pierderea cuiva drag, pierderea încrederii și a unei relații apropiate, concedierea dintr-o slujbă, pierderea siguranței, a direcției și scopului în viață.

În acest moment unele persoane cred că Universul este crud cu ele, de aceea fiecare om reacționează diferit în astfel de situații. Există însă și o veste bună! Noi singuri ne putem reconstrui resursele mentale, aplicând tehnici simple de viață sănătoasă, în stare de luciditate, care ne va proteja de evenimentele neașteptate.

Un sistem imunitar puternic

Depresia scade imunitatea
Image from Pixabay

În timp depresia poate fi vindecată. Este bine să ne menținem starea de sănătate, să avem un sistem imunitar puternic. Când sistemul imunitar funcționează la nivelul optim, el răspunde la provocări în mod proporțional cu amenințarea.

O persoană hrănită bine, are un sistem imunitar mai puternic decât o persoană care este subnutrită. În mod particular sistemul antioxidant joacă un rol cheie. Vitaminele: A, C, E și carotenoizii, precum și mineralele: seleniu, zinc și cupru, sunt esențiale pentru a răspunde la provocările interne și externe, la adresa sănătății noastre.

Eliminarea metalelor grele din organism (care ar putea fi chiar cauza depresiei), prin metode naturiste și un stil de viață sănătos, departe de poluarea inevitabilă a marilor orașe. O dietă alcalină, calciu, magneziu, vitamina B-complex, ALA (acidul alfa-lipoic), sunt câteva remedii simple, pentru întărirea imunității.

Pentru depresie și nervozitate, se poate prepara și un ceai de sunătoare (nu și pentru cei care suferă de hipoglicemie) sau mărar. Se pot consuma și alimente care conțin triptofan precum: ouă, paste, floricelele de porumb, carnea de curcan, ciocolata. Și nu uitați să includeți în programul zilnic mișcarea, în toate formele ei, fitness, yoga, plimbări în natură. Viața este frumoasă, este simplă, noi ne încăpățânăm să o complicăm și de aceea este bine să fim fericiți cu ce avem, sa iubim natura, pe cei dragi, să trăim!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...