Desert cu cremă de ou și migdale

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă, desert cu cremă de ou și migdale

Desert cu cremă de ou și migdale
Image from Pixabay

Acest desert cu cremă de ou și migdale este pur și simplu magnific! Este un desert ideal pentru masa festivă de sărbători. Suspendăm dieta pentru un timp, așa că acest desert divin nu intră în calcul. Putem înlocui pricomigdalele cu pișcoturi, dar să avem grijă să nu le dăm și copiilor pentru că e alcoolizat!

Ingrediente pentru 8 porții: 200 g pricomigdale (sau pișcoturi de șampanie), 2 x 400 ml compot de vișine, scurse de lichid și stropite cu alcool, 10 g gelatină, 2 linguri zahăr, 500 ml cremă de ou (vezi cum se prepară mai jos), 2 lingurițe amidon, dizolvat în 1 lingură apă rece, 50 ml vin alb dulce, 400 ml frișcă lichidă, 25 g fulgi de migdale rumeniți, perle argintii comestibile, pentru ornat – opțional.

Mod de preparare: așezăm pricomigdalele într-un strat la baza bolului din sticlă și presărăm vișinele. Punem gelatina în apă rece pentru 2-3 minute. Între timp, punem pe foc lichidul/compotul cu zahărul, până când fierbe. Adăugăm gelatina și amestecăm până când aceasta se dizolvă. Turnăm peste vișine și dăm la rece 3-4 ore până când se încheagă.

Încălzim crema de ou și adăugăm amidonul, amestecând până când se îngroașă. Lăsăm să se răcorească și turnăm peste gelatină. Dăm la rece 30 de minute. Înainte de a servi, batem frișca cu vinul dulce și turnăm deasupra. Se servește ornat cu perle argintii și presărat cu fulgi de migdale.

Cum se prepară crema de ou

Crema de gălbenușuri constituie baza multor creme de prăjituri. Este o cremă consistentă la care se poate adăuga aroma perfectă, frișcă, mascarpone, unt, etc.

Ingrediente: 4 gălbenușuri, 4 linguri zahăr, 4 linguri lapte, un praf de sare. Se freacă gălbenușurile cu sare până la omogenizare, apoi cu zahărul până la topirea acestuia și la final se diluează cu laptele rece. Se fierbe apoi la bain marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă. Înainte de a stinge focul se adaugă aromele dorite: lămâie, mentă sau vanilie. Este simplu de preparat, doar trebuie răbdare atunci când se fierbe, durează ceva până se îngroașă. Se lasă la răcit, apoi se amestecă fie cu mascarpone (250 g), fie cu unt moale (250 g), cu o cremă de griș fiartă sau cu frișcă brută.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...