Suc detoxifiant cu mango

Acest articol este disponibil și în: English

Mango recomandat în curele de slăbire

Suc detoxifiant cu mango
Image from Pixabay

Acest suc cu mango ajută la detoxifierea organismului. Fructul de mango are numeroase proprietăți de detoxifiere, care vin în sprijinul planului de slăbire. Fructul de mango conține proteine, carbohidrați, fibre, vitamina C, vitamina A, acid folic. Mango mai conține vitamina B6, K, potasiu, calciu, fier, precum și antioxidanți, cum ar fi zeaxantina și betacaroten.

Consumul de mango, aduce numeroase beneficii organismului: menținerea vederii sănătoase, reglează nivelul de glucoză în sânge, asigură o bună sănătate a tractului digestiv, normalizează tensiunea arterială, previne astmul, iar datorită vitaminei C, contribuie la stimularea producerii colagenului.

O dietă ce presupune consumul de mango, previne oboseala și combate insomnia. Enzimele ce intră în componența fructului de mango, acționează asupra sistemului nervos prevenind astfel insomnia și senzația de oboseală. Datorită prezenței acizilor tartric, citric și malic, acest fruct ajută la menținerea rezervei alcaline a organismului.

Antioxidantul polifenolic prezent în fructul de mango ajută la prevenirea cancerului la sân și a celui de colon. Studiile au arătat că flavonoidele prezente în mango, precum alfa carotenul, betacarotenul și betacriptoxantina previn dezvoltarea celulelor canceroase în corp, luptând împotriva diferitelor tipuri de cancer.

Ingrediente pentru suc detoxifiant cu mango:

Suc detoxifiant cu mango
Image from Pixabay

1 măr, 1/2 castravete, 2 tulpini de țelină, 1/2 mango, fără coajă, fără sâmbure și tocat, 1/2 semințe de in măcinate. Se storc mărul, castravetele și țelina. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu fructul de mango și semințele de in și se amestecă până se omogenizează.

Semințele de in contribuie la stabilizarea glicemiei, sporind conținutul de fibre din acest suc, ducând la accelerarea procesului de detoxifiere. Fibrele solubile prezente în fructul de mango reduc nivelul colesterolului, iar fibrele insolubile, facilitează procesul de eliminare. Vitaminele A, C și E sunt antioxidante și ajută ficatul în ceea ce privește neutralizarea și eliminarea toxinelor din organism.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.