Dezintoxicare în 5 zile

Acest articol este disponibil și în: English

Dezintoxicarea pas cu pas

Dezintoxicarea este un pas important în procesul de purificare al organismului. Acest proces de dezintoxicare ne ajută să curățăm atât corpul cât și mintea. Ne fixăm o dată, în care simțim că putem începe acest proces de purificare, ne concentrăm asupra acestei perioade, fapt ce ne va ajuta să scurtăm perioada de disconfort. În acest moment, mintea și corpul nostru vor trece la un mod de funcționare mai sănătos.

În această săptămână consumăm multe sucuri de fructe și legume proaspete. Dimineața la micul dejun, bem sucuri de fructe, de-a lungul zilei suc de fructe și legume, amestecat, iar seara sucuri de legume și fructe pasate.

Dezintoxicare în 5 zile
Image from Pixabay

Pe tot parcursul zilei putem consuma ceaiuri de: coada calului, mușețel, busuioc, ghimbir, etc. În aceste zile este bine să simplificăm puțin dieta, astfel încât să optăm pentru cereale integrale, legume fierte la abur și supă de linte.

Tot în această perioadă este bine să facem băi fierbinți sau să mergem la saună sau baie de aburi, pentru a ajuta eliminarea toxinelor prin piele. Plimbările zilnice în parc sau pe malul unui râu sau la mare, ne echilibrează psihic. Să respirăm aerul proaspăt, să simțim razele soarelui pe față și să ne cufundăm picioarele în nisip sau în iarbă. Să ne conectăm direct la influența purificatoare a naturii.

Acuma este momentul propice pentru a începe o rutină zilnică sănătoasă. În această săptămână în special și nu numai, să ne mobilizăm să medităm, de două ori pe zi, să mergem la culcare înainte de 10:30 seara și să ne trezim la răsăritul soarelui. Aceasta contribuie la procesul de dezintoxicare. În starea de meditație, folosim cuvinte pozitive: corpul meu este sănătos, elimin toxinele din corpul meu emoțional și din cel fizic.

Dezintoxicare în 5 zile
Image from Pixabay

Ne așezăm confortabil, închidem ochii și pentru câteva minute, reducem la tăcere dialogul interior, prin meditație. Respirăm adânc și începem să ne imaginăm viața fără efectele negative ale obiceiurilor noastre dăunătoare. Să ne imaginăm casa și locul de muncă, neafectate de dependența noastră. Ne imaginăm cum arată corpul nostru eliberat de efectele toxice ale dependenței. Ne imaginăm relațiile înfloritoare cu prietenii și cei apropiați. Experimentăm pe ecranul conștiinței vitalitatea, confortul și competența pe care le avem, eliberate de tiparul negativ care ne afectează viața. Lăsăm această viziune a întregului corp, să pătrundă în fiecare celulă a corpului.

Un program regulat de exerciții fizice, masaje prelungite cu uleiuri aromatice, ne ajută la dezintoxicarea organismului. Să începem un regim sănătos, în care să introducem mai multe lucruri sănătoase în viața noastră. Acesta este cel mai sănătos și mai ușor mod de a elimina toxinele.

Dezintoxicarea organismului în 5 zile

Atunci când nu avem timp să ajungem în centrele SPA de înfrumusețare, putem să urmăm acasă un program de dezintoxicare, foarte ușor la îndemâna oricui parcurgând următorii pași:

Ziua 1. Timp de cinci zile, să urmăm o dietă simplă, bogată în legume fierte la abur, cereale și supă de linte. Pe toată această perioadă, eliminăm alimentele prăjite, fermentate, produsele lactate, produsele animale și carbohidrații rafinați.

Semințele de susan sursa de proteine vegetale
Image from Pixabay

Ziua 2. Timp de trei zile, mâncăm semințe de susan și stafide aurii, pentru a unge tractul digestiv. Preparăm acest amestec astfel: 1/8 ceașcă de susan alb și 1/8 ceașcă de stafide aurii. Înghițim o lingură din acest amestec, cu o oră sau două înainte de fiecare masă. Dacă există probleme cu digerarea semințelor, luăm o jumătate de linguriță de ulei de susan, cu trei, patru boabe de stafide, de trei ori pe zi.

Ziua 3. Pe tot parcursul zilei, bem ceai de pante sau rădăcină de ghimbir (o jumătate de linguriță de rădăcină proaspătă, la o jumătate de litru de apă fierbinte. Putem să folosim și un termos pe care îl putem lua cu noi, oriunde mergem. Este bine să încercăm să bem cel puțin un litru de ceai pe zi.

Dezintoxicare în 5 zile
Image from Pixabay

Ziua 4. În seara celei de a patra zile, facem un masaj cu uleiuri aromatice și ne cufundăm într-o baie fierbinte.

Ziua 5. Pe la zece seara, luăm o linguriță de iaurt cu o jumătate de extract purgativ din semințe de senna (tablete).

Ziua 6. În această zi mâncăm ceva ușor, reintroducând apoi treptat, alimente mai complexe.

Această experiență benefică, de dezintoxicare, pentru corp și spirit, ne aduce sănătatea și fericirea, o experiență nouă din care ne-am simțit blocați, în care nu aveam o viziune clară asupra corpului sau a modului de viață. Multă sănătate!

 

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...