Beetroot and orange juice

This post is also available in: Română

Beetroot has countless benefits

Beetroot and orange juice
Image from Pixabay

Beetroot has a high content of mineral salts and microelements. Beetroot is recommended in colitis, enteritis and tuberculosis. It is recommended to consume it during epidemics of influenza, edema and even in cancerous disease. Beetroot is an adjunct in the treatment of hypertension, but is contraindicated in diabetes.

Beetroot contains protides, carbohydrates, sodium, potassium, calcium, phosphorus, iron and numerous microelements, some of which are rare: rubidium and caesium, copper, magnesium, bromine and zinc. Beetroot contains vitamin A, B1, B2, niacin and vitamin C.

Beetroot and oranges are a classic combination of flavours, and this delicious juice is the perfect strengthener for when our energy levels are low.

Ingredients for beetroot juice and oranges:

1 sfeclă roșie crudă, 2 portocale și coajă de portocală, pentru ornare, 50 g pulpă de mango, 1/2 linguriță de coajă de psyllium.

Se storc sfecla roșie și portocalele. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu mango și coaja de psyllium și se amestecă până se omogenizează. Se servește ornat cu puțină coajă de portocală.

Health benefits

Suc de sfeclă roșie și portocale
Image from Pixabay

Adăugarea de mango și psyllium în acest suc, îmbunătățește conținutul de fibre al băuturii, care contribuie la detoxifierea organismului. Zaharurile naturale ale sfeclei roșii fac ca acest suc sa ofere imediat energie, reducând senzația de oboseală.

Acest suc cu sfeclă roșie și portocale contribuie la menținerea sănătății sângelui și este un minunat detoxifiant intern, deoarece antioxidanții pe care-i conține, inclusiv betacianina, pot stimula enzimele de detoxifiere la nivelul ficatului.

S-a dovedit că sfecla roșie ajută la diminuarea nivelului de colesterol și stimulează producerea bilei, de care organismul nostru are nevoie pentru a emulsiona grăsimile. Sucul de sfeclă roșie se mai poate combina cu morcov sau castravete, fiind excelent în tratamentul litiazelor urice. Acest suc se bea dimineața.

You must also read ...

We recommend you to read also ...