Fiți în formă dimineața cu 3 sucuri naturale

Acest articol este disponibil și în: English

Începeți ziua în forță cu sucuri naturale

Fiți în formă dimineața cu 3 sucuri naturale
Image from Pixabay

Sucurile naturale preparate în casă, pe lângă vitalitate, ne aduc numeroase beneficii. Includerea sucurilor naturale în masa de dimineață, ne întărește abilitatea de detoxificare și vindecare a corpului, întărind sistemul imunitar. Sucurile naturale sunt bogate în nutrienți și pentru a beneficia din plin de aceștia, dieta și stilul de viață trebuie să le susțină eficiența.

Este bine să introducem sucurile naturale la masa de dimineață pentru a ne reda starea de bine pe tot parcursu zilei. Sunt foarte multe persoane care se trezesc dimineața, lipsiți de energie, cu migrene sau dureri de cap, cearcăne, o piele lipsită de strălucire, cu durere de articulații sau mușchi, cu stări de balonare, sau cu miros puternic de transpirație.

Pe lângă dieta cu sucuri naturale, este bine să facem și mișcare dimineața. Câteva minute, atât cât ne permite timpul, sunt bine venite, dacă le vom introduce în rutina zilnică.

Sucuri naturale întăritoare de dimineață

Suc de pepene galben

Fiți în formă dimineața cu 3 sucuri naturale
Image from Pixabay

Ingrediente: 150 g pepene galben, fără coajă, 1 lămâie mică, fără coajă, 1 pumn de pătrunjel, 1/2 de mango, fără coajă, fără sâmburi și tocat, 25 g de pulbere proteică din zer cu aromă de vanilie, 1 linguriță de semințe de in măcinate.

Mod de preparare: se trec pepenele galben, lămâia și pătrunjelul prin storcător. Se toarnă sucul în blender, împreună cu ingredientele rămase. Se amestecă până se omogenizează.

Beneficii pentru sănătate. Sucul de pepene galben, cu pulpa sa portocalie, conține cantități mari de betacaroten și de Vitamina C, care întăresc sistemul imunitar. Pepenele galben are un conținut bogat de potasiu care favorizează, scăderea tensiunii arteriale și combate retenția de lichide. Pătrunjelul este diuretic și combate retenția de apă. Acest suc natural cu pepene este ideal și pentru o cură de slăbire. Dacă adăugați o linguriță de pulbere proteică la acest energizant, mențineți echilibrul glicemiei și oferiți combustibil ficatului.

Suc de ananas și castraveți

7 Cocktailuri vindecătoare
Image from Pixabay

Ingrediente: 150 g de ananas, fără coajă, 1/2 de castravete, 4 tulpini de sparanghel, 2 bucățele de broccoli, câteva picături de tinctură de armurariu.

Mod de preparare: se storc toate ingredientele, apoi se agită bine.

Beneficii pentru sănătate. Sucul de ananas și castraveți, este plin de nutrienți, care stimulează ficatul și enzime digestive care accelerează eliminarea rezidurilor, contribuind la arderea grăsimilor. Sparanghelul conține o substanță chimică naturală, numită aspargină și niveluri ridicate de potasiu. Această combinație de fructe și legume, contribuie la reducerea retenției de lichide, sprijinind sănătatea ficatului și a rinichiului. Sparanghelul conține și compuși organici numiți glucozilați, care favorizează detoxificarea. Acest suc de ananas și castraveți este ideal și în dietele de slăbire și combaterea celulitei.

Suc de papaya și ananas

Fiți în formă dimineața cu 3 sucuri naturale
Image from Pixabay

Ingrediente: 150 g de ananas, fără coajă, 1/2 de fruct de papaya, fără semințe și fără coajă, 2 tulpini de țelină, 2 frunze proaspete de mentă și încă un fir pentru ornat.

Mod de preparare: se storc ananasul, țelina și frunzele de mentă. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu fructul de papaya și se amestecă până se omogenizează. Se diluează cu apă după gust și se ornează cu un fir de mentă.

Beneficii pentru sănătate. Sucul de ananas și papaya are o acțiune liniștitoare și calmantă iar menta este un adjuvant digestiv grozav. Ananasul și papaya, conțin bromelaină și papaină, enzime care ajută la îmbunătățirea digestiei stimulând absorbția și asimilarea nutrienților la nivelul intestinelor. Acest suc de ananas și papaya, este eficient împotriva mai multor tulburări digestive frecvente, precum indigestia, gazele intestinale și scaunele neregulate. Acest suc cu ananas și papaya, este un leac foarte popular pentru cei cu sindromul colonului iritabil, ușurând crampele și durerile abdominale. Inclusiv acest suc este benefic în dietele de slăbire și combaterea celulitei.

Un singur gând pozitiv dimineața îți poate schimba întreaga zi.

Nu subestima puterea cuvintelor și a gândurilor. Tot ceea ce-ți repeți în fiecare dimineață poate să te pună pe cărarea dorită a vieții. Gândește-te și vorbește despre victorie, succes, fericire și binecuvântări pentru a-ți influența destinul.

Nina Bolivares

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...