Flexibilitate = creativitate

Acest articol este disponibil și în: English

Fără flexibilitate, nu poate exista creativitate

Atunci când reușești să îți cultivi flexibilitatea, ești pregătit pentru creativitate. Fără flexibilitate nu poate exista creativitate. Creativitatea este un salt nealgoritmic discontinuu, de la un model de gândire la un altul, complet nou. Toate marile progrese din lumea muzicii, arhitecturii sau științei, reprezintă salturi noi ale imaginației, care nu au putut fi prevăzute pe baza modelelor existente la acea vreme.

Prin natura noastră suntem ființe creatoare, deși poate nu ne gândim la noi în acest mod. Când erai copil, aveai o imaginație bogată, care este sursa întregii creativități. Flexibilitatea tinerească și conștiența momentului prezent ne-au adus, în continuu, percepții și interpretări noi.

Flexibilitate = creativitate
Image from Pixabay

Suntem capabili să creăm lumi întregi, folosindu-ne imaginația. Toți am construit castele de nisip pe plajă sau ne-am jucat cu familia noastră imaginară, formată din păpuși. Astăzi, însuși faptul că trăim este o dovadă a creativității noastre, pentru că noi ne co-creăm realitatea, în fiecare moment.

Ne creăm un corp nou, un alt mod de a gândi, odată cu fiecare impuls pe care ni-l dă experiența și odată cu fiecare respirație. Este bine să învățăm să ne redeșteptăm capacitatea creatoare și ne vom recăpăta energia și entuziasmul tinereții. Pe lângă faptul că ne va ajuta să întinerim, procesul creativ poate fi aplicat pentru însănătoșirea relațiilor, în arte și afaceri.

Renunță la tiparul obișnuinței, cultivă flexibilitatea!

Flexibilitate = creativitate
Image from Pixabay

Este foarte ușor să cazi în capcana tiparelor obișnuinței, care nu te ajută și încurajează inflexibilitatea. Este foarte util să cultivăm flexibilitatea în mod conștient, abandonând anumite lucruri din viața noastră și creând noi modele de comportament și gândire.

Exersarea flexibilității creează flexibilitate în sistemul nervos, provocând celulele creierului să facă asociații noi. Neuronii din sistemul nervos și opțiunile din viața noastră, sunt angrenate într-o buclă de feed-back continuu. Datorită faptului că dorim să încercăm lucruri noi, rețeaua neuronală devine mai flexibilă și deschisă la percepții noi, la interpretări și alegeri care susțin, la rândul lor, conexiuni noi interneurale.

Îți propun câteva sugestii de lucruri pe care le poți face, pentru întreruperea tiparelor comportamentale. Încearcă-le timp de o săptămână și observă ce se întâmplă cu mintea și cu corpul tău.

Flexibilitate = creativitate
Image from Pixabay

Este bine să renunțăm la modul vechi de a aborda viața și ne vom simți reînnoiți. A învăța să fim flexibili, înseamnă să învățăm să accesăm cel mai flexibil domeniu al ființei noastre, timpul conștienței eterne care rezidă în mintea și corpul nostru.

Flexibilitatea este baza întineririi. Scufundându-ne în acest câmp de flexibilitate infinit, prin meditație zilnică, vom gândi și vom acționa flexibil, în mod conștient. Este bine să renunțăm la tot ceea ce nu ne mai este de folos.

Flexibilitatea și creativitatea sunt factorii cheie ai procesului de evoluție. Supraviețuiesc numai cei care sunt capabili să se adapteze. Adaptarea presupune, în primul rând, flexibilitate, apoi creativitate. Fiecare salt în evoluție, este un salt cuantic în creativitate. Când cultivăm creativitatea vom observa că devenim mai tineri, mai flexibili și mai adaptabili.

În fiecare zi, în fiecare mod, îmi măresc capacitatea mentală și fizică. Biostatul meu este fixat la o vârstă de … ani și sunt sănătos. Arăt și mă simt ca un om sănătos, de … ani.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...