Friptură indiană de miel

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă, friptură indiană de miel

Vă propun o rețetă de friptură indiană de miel foarte delicioasă. Modul de preparare pentru friptura indiană de miel, îi conferă frăgezime și un gust deosebit. Este o rețetă pentru 2 porții și o putem prepara în 20 de minute (la temperatura de 200 grade Celsius).

Friptură indiană de miel
Image from Pixabay

Ingrediente pentru friptura de miel

Avem nevoie de: 4 cotlete de miel, o lingură ulei de măsline, o lingură bulion, o lingură praf curry, 50 g parmezan ras, sare, piper.

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la treapta a V-a (200 grade Celsius). Amestecăm parmezanul cu praful curry și bulionul. Condimentăm cotletele de miel cu sare și piper, apoi le trecem prin amestecul din curry și parmezan (astfel încât carnea să păstreze o cantitate cât mai mare din acest amestec). Încingem uleiul într-o tigaie și rumenim cotletele câte 2 minute pe fiecare parte.

Punem cotletele într-o tavă și le lăsăm la cuptor încă 10 minute. Servim friptura de miel alături de o salată de roșii și pătrunjel tocat.

Sfaturi: pentru o variantă mai picantă a fripturii adăugăm la amestecul de parmezan și curry, cardamon, piper alb și boia de ardei iute. Iar dacă alegem o cină Marocană cu cotlete în crustă, înlocuim praful de curry cu o lingură de cardamon, 50 grame mălai și 50 grame făină. Asezonăm carnea de miel cu sare și piper, apoi acoperim cu amestecul de făină. Respectăm aceleași etape ca mai sus. Servim cotletele în crustă, calde cu lipie, humus și salată.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...