Inspector restaurante – stele Michelin România

Acest articol este disponibil și în: English

Inspector cu al șaselea simț

Să fi inspector de Stele Michelin este cu siguranță una dintre cele mai râvnite meserii din lume. Atunci când iubești ce faci cu siguranță rezultatele vor fi pe măsură. Să fi inspector de Stele Michelin înseamnă să trăiești și să „respiri aerul” restaurantelor rafinate. Un inspector parcurge distanțe mari, pentru a servi masa și totuși rămâne concentrat pe detaliu. Acesta este unul dintre criteriile necesare pentru a fi inspector Michelin.
O meserie mult râvnită inspector de Stele Michelin
Image from Pixabay

Atunci când Ghidul Michelin scoate la concurs un nou post, se concentrează pe un proces de selecție foarte riguros în care persoana care aplică este bine să aibă o natură curioasă, foarte atentă la detalii, să iubească mâncarea și să aibă un fel de al șaselea simț atunci când vine vorba de a adulmeca mâncarea demnă de o stea Michelin. El trebuie să simtă totul, să știe când există talent acolo și să detecteze că există ambiție sau potențial de urmat într-un bucătar. Ei sunt un fel de vedete!

Candidații trec printr-un proces de selecție cu testare riguroasă în ceea ce privește raționamentul. Acestora li se cere să meargă la o masă și să scrie un raport despre ceea ce au observat. După aceea li se cere să însoțească pe cineva din echipa care îi examinează. Identitatea inspectorilor Michelin este strict confidențială. Dacă simți că ai aceste calități poți adera la această meserie mult râvnită.

Ce calificări sunt necesare?

Este un mod de selecție tradițional în care sunt acceptați oameni cu o pregătire profesională, școală hotelieră sau echivalent, care au cel puțin șapte ani în afacere, la modul ideal, ceva experiență în bucătărie, extrem de înțelegători, buni observatori și pasionați în domeniu. Ei trebuie să trăiască această pasiune pur și simplu până la capăt.

Evenimentul mult așteptat a sosit
Image from Pixabay

Un inspector de restaurante Michelin, are un altfel de viață de familie, pentru că el trebuie să călătorească tot timpul. Prânzul și cina sunt luate în fiecare zi la restaurantele unde călătoresc. Pentru a face nota, ei trebuie să fie 100% dedicați sarcinii de a mânca în restaurante. Un inspector de Stele Michelin trebuie să acopere o anumită regiune, o țară în care locuiesc și ocazional în străinătate. Este o muncă plăcută însă implică multă responsabilitate. Este nevoie de aproximativ cinci ani să deveniți un inspector bun.

Ce apreciază inspectorii într-un restaurant?

Indiferent dacă un restaurant are una, două sau trei Stele Michelin, un Bib Gourmand sau doar o mențiune în ghid, un inspector îl vizitează de mai multe ori, în cel mai mare secret și cu multă atenție. Chiar și standurile de mâncare stradală sunt pe radarul lor. Este o muncă grea și cineva trebuie să o facă. Prin urmare ce caută cu adevărat inspectorii Michelin atunci când evaluează un restaurant? Caută gustul pe care bucătarul îl dă mâncărurilor, prin împletirea aromelor, a ingredientelor și cum le asortează în așa fel să devină o operă de artă. Cercetează care sunt nivelurile de calificare și dacă au testat cu adevărat asta în culise înainte de a ajunge în meniu.

Evenimentul mult așteptat a sosit
Image from Pixabay

Stelele Michelin sunt câștigate și pierdute de ceea ce este pe farfurie și nimic mai mult. Inspectorii se concentrează pe întreaga experiență culinară, de seviciu, de cine ia masa și de mediul în care se află. Inspectorii sunt în joc în orice moment, și niciodată nu dau jocul, discreția fiind cheia lor. Foarte mulți bucătari cred că pot observa de la un kilometru distanță un inspector, așa că acesta trebuie să evite să fie detectat.

Inspectorul este adesea confundat cu un tip care mănâncă întotdeauna singur, stă la o masă retrasă pentru că aici poate să observe totul. Nimic adevărat, este îmbrăcat de cele mai multe ori într-un costum, și vrea să pară un client obișnuit. Nu vă bazați pe acest lucru pentru că sunt foarte mulți care iau masa singuri, pe cont propriu.

O meserie mult râvnită inspector de Stele Michelin
Image from Pixabay

Setul de abilități pentru inspectori este mult mai complex și variat, însă există un atribut pe care este necesar să-l dețină: o memorie fotogenică pentru a-și aminti totul. Desigur, este mult mai ușor să se fotografieze mâncarea la propriu. Cert este că atunci când dorești un astfel de restaurant este bine să știi că trebuie să ai cei mai buni bucătari ai țării. Inspectorii sunt vigilenți și exigenți și pot fi întotdeauna surprize de tot felul.

Talentul și pasiunea cu care se lucrează schimbă decisiv acordarea Stelelor Michelin. În timp ce vă gândiți să deveniți inspector de restaurante Michelin, aflați mai întâi cine sunt bucătarii cu cele mai multe stele și lista restaurantelor de 3 stele Michelin din lume. Ghidul Michelin a devenit un reper internațional pentru calitatea mâncărurilor din restaurante. Foarte mulți dintre noi apelează la cartea roșie pentru îndrumări de specialitate cu privire la cele mai bune locuri din lume unde putem să luă masa. Merită să încercați, vă garantez că mâncarea este delicioasă, prețurile sunt rezonabile conform calității.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...