Interviu cu Raluca Maria Georgescu, personal trainer și nutriționist

Acest articol este disponibil și în: English

Interviu cu Raluca Maria Georgescu

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuMagda: Bună Raluca, ne bucurăm că ai acceptat invitația noastră și te rugăm să ne răspunzi la câteva întrebări legate de stilul de viață sănătos pe care îl ai tu și despre proiectele tale. Cu toții ne dorim să creștem, să avem o carieră conștientă care să ne asigure stilul de viață mult dorit. Totuși uneori ne blocăm, alteori ne plafonăm, uneori nu știm cu ce să începem și ne îndepărtăm de schimbare și progres. Este important ce facem în fiecare zi pentru a ajunge să avem viața perfectă pe care ne-o dorim cu toții.

Viața perfectă înseamnă sănătate și armonie, atât cu noi înșine cât și cu cei din jurul nostru. Pentru a ajunge la această stare minunată este nevoie să acționăm, să ne facem planuri și te rugăm să ne spui rețeta ta, cum vezi tu viața armonioasă la care tindem cu toții?

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuRaluca: Vreau să ai în vedere că metoda mea nu conține rețete minune, ci lucruri reale, eficiente, pe care le-am validat în timp atât eu cât și oamenii de știință și antrenorii de top din lume și pe care le poate aplica oricine imediat.

Am conștientizat că absolut toți putem să trecem prin momente în care nu ne mai recunoaștem. Absolut toți avem momente de cădere, ajungem la „fundul sacului” și spunem „nu mai pot”. Am conștientizat că nu sunt singura care are probleme, că toți trecem prin ele și că există soluții. A fost o perioadă când mi-am pierdut încrederea în mine, în experiența mea, în tot ce sunt și ce pot oferi oamenilor. Apoi a venit vremea reconstruirii și a înțelegerii că fiecare poveste personală conține aur pentru altul aflat într-o etapă asemănătoare.

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuMagda: Raluca, ai făcut sport de performanță, ești campioană națională la Body fitness, absolventă ASE, antreprenor, pictor, antrenor de fitness și nutriționist. Ai urmat cursurile Chek – Corrective Holistic Exercise Kinesiology. În 2019 ți-ai împlinit un vis frumos: propriul tău atelier de pictură, în timp ce urmai și cursurile Facultății de Artă Sacră de la Teologie. În tot acest timp antrenai clienți în sala de fitness pentru ai ajuta să capete o nouă postură. Ești un exemplu pentru noi toți, un om care inspiră.

Ne poți arăta pașii cu care este bine să începem pentru a ne atinge scopul privind starea de sănătate și a ne găsi mai multă energia interioară? Consideri că o slăbire sănătoasă se produce în timp sau există rețete minune? Ai creat diverse programe pentru o viață sănătoasă, comunitatea: „Ascultă-ți corpul” și „Dă-ți restart la slăbit și iubire de sine în 3 pași simpli” și ai înregistrat un succes enorm. Povestește-ne puțin cum facem primii pași pentru a ne regla alimentația și mișcarea în viața noastră.

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuRaluca: Misiunea mea este să restaurez încrederea în forțele proprii la cât mai multe femei, prin fitness făcut de acolo de unde sunt ele acum, în momentul lor zero. Primul pas este să vedem prioritățile în viața noastră și să ne punem pe locul care îl merităm, adică: pe primul loc. Dacă tu nu ești bine, nu ai energie nici pentru ceilalți.

Internetul ne dă această oportunitate minunată, de a depăși orice granițe. Am creat programe speciale pentru a ajuta cât mai multe femei să ajungă la forma dorită prin fitness și alimentație corectă. Le sugerez tuturor femeilor să fie blânde cu ele, să nu se judece și să fie mai încrezătoare în forțele proprii. Rezervorul voinței se încarcă cu fiecare încercare pe care o facem, până când dăm pe afară și depășim pragul. Când am atins punctul fierbinte, acțiunea va fi ușor de încorporat.

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuMagda: Știu că primul lucru pe care îl sugerezi clientelor este să-și noteze în agendă, un pilon la care se simt vulnerabile și ce îmbunătățiri vor avea după ce urmează programele tale. Un exemplu este stilul alimentar, diversele tentații sau foamea emoțională. În afară de alimentație ne propui o serie de exerciții fizice și gândire pozitivă. Ai adăugat în acest program minunat, rugăciunea, care știm că ne înalță, ne dă claritate și multă iubire. Cine sunt mentorii tăi și povestește-ne despre cei patru piloni importanți care ne duc la starea de bine.

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuRaluca: M-a inspirat Paul Chek, care a creat un sistem holistic foarte eficient de autoreglare. El merge pe idea că avem patru doctori în interiorul nostru pe care, dacă îi ascultăm și facem schimbările necesare, vom fi în forma vieții noastre atât mental, cât și fizic și sufletesc. Cei patru doctori ai lui sunt: Dr Dietă, Dr Fericire, Dr Mișcare și Dr Odihnă.

Fundația spre atingerea țelului nostru o reprezintă acești patru piloni: fericire, alimentație, odihnă, introspecție și mișcare. Cu cât facem acțiuni simple și concrete, cu atât ne va fi mai ușor să ne schimbăm modul de viață. Atunci când reglăm acești piloni vom obține un corp frumos, o minte clară, mai multă energie și focus pe lucrurile importante care contează cu adevărat pentru noi.

Fiecare dintre noi are o miză, un obiectiv pe care atunci când îl descoperim automat ne aduce fericirea și împlinirea. Fie că ne dorim să eliminăm kilogramele în plus, să avem relații memorabile cu ceilalți, să plecăm în excursii, toate ne motivează să acționăm. Este bine să avem un orar pentru masă, să eliminăm dependențele și să avem o masticație cât mai lungă, pentru a aduce beneficii digestiei.

Odihna și introspecția sunt foarte importante. Este bine să respectăm orele de somn (22-23) și să includem în fiecare zi meditația, rugăciunea, așa ne vom da prioritate în viața noastră. Mișcarea work-in și work-out, ne generează energia interioară, ne eliberează tensiunile din corp, ne ajută să creștem metabolismul și să ardem caloriile chiar și după 72 de ore de la sesiunea de antrenament.

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuMagda: Să recapitulăm puțin și să înțelegem mai bine ce înseamnă să eliminăm kilogramele nedorite pentru o siluetă perfecta. Alimentația echilibrată, mișcarea, conectare cu natura, meditația, odihna, sunt pilonii pe care este bine să-i urmăm și să-i includem în stilul nostru de viață. Cum facem combinațiile corecte în ceea ce privește alimentația, ne poți da câteva detalii?

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuRaluca: O slăbire sănătoasă se petrece în timp, iar un ritm bun și sănătos este de a pierde între 0,5 – 1 Kg de grăsime pe săptămână. Să scriem în jurnal toți pașii care ne duc la reconectarea cu noi înșine, cu bucuria de a trăi sănătos. Să începem cu 5 minute, apoi 10 minute pe zi de mișcare fizică. Apoi le creștem treptat. Plimbările lungi în natură ne aduc cele mai multe beneficii.

Pasul următor este legat de odihnă și alimentație. Somnul aduce multe beneficii pentru sănătate, ne regenerează. Planul alimentației este bine să fie simplu și îl puteți personaliza după bunul plac:

  1. Micul dejun: Proteine + carbohidrați complecși
  2. Gustare: 1:1 pumn de oleaginoase crude
  3. Prânzul: Proteine + legume + grăsimi sănătoase
  4. Gustare: 2:1 fruct sau 1 iaurt
  5. Cina: Proteine + legume

Alimente proteice: iaurt, carne, pește, brânză, ouă, linte, mazăre, năut etc.
Carbohidrați complecși: cereale integrale, pâine integrală, orez brun, etc.
Oleaginoase (grăsimi sănătoase): alune de pădure, migdale, nuci, semințe de dovleac, caju, etc.
Alte grăsimi sănătoase: uleiuri virgine, presate la rece, avocado, măsline, pește oceanic (conține proteine și grăsimi sănătoase), semințe de in, etc.

Legumele se pot consuma crude, gătite ușor la abur, sote sau la cuptor. Alimentele proteice pot fi gătite la abur, sote sau la cuptor. Evităm alimentele prăjite și ultra-procesate. Să servim masa în tihnă și să fim atenți la masticație. Să binecuvântăm alimentele, să spunem o rugăciune, să mulțumim în gând pentru că alimentele ce urmează să le mâncăm ne vor hrăni fiecare celulă și fiecare îmbucătură ne va aduce mai aproape de obiectivul nostru ne va umple de sănătate.

Interviu cu Magda Anistoroae si Raluca GeorgescuMagda: Mulțumesc mult Raluca pentru interviul acordat. Te felicit din suflet pentru tot ce faci și îți doresc mult succes. Te așteptăm cu noutăți, despre tine și programele tale. Până atunci o puteți găsi pe Raluca folosind link-urile de mai jos:

 

Minicurs GRATUITCum să slabești echilibrat

RESTARTDă-ți restart la slăbit și iubire în 3 pași simplii

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...