Dinții sănătoși într-un mod natural
Japonezii își păstrează dinții sănătoși și curați fără să folosească periuțele de dinți. Ei pun pasta de dinți pe degetul arătător și își curăță dinții. Aceasta este o metodă bună de a curăța și întări dantura și de a masa gingiile.
Fără îndoială știm mai multe despre curățarea externă a corpului decât despre cea internă, însă aceasta nu are întotdeauna efectele așteptate. Spălarea regulată a dinților, uneori de două-trei ori pe zi, este un obicei bine stabilit pentru foarte multe persoane.
Dacă nu ne numărăm printre norocoșii care s-au născut cu o dantură puternică, perfect aliniată și albă precum spuma laptelui, mă rog albă precum creta dacă este să analizăm zâmbetele de pe filiera Hollywood, este clar că înțelegem povara unui zâmbet imperfect.
Zâmbim pentru că suntem fericiți dar zâmbetul în sine ne face totodată să ne simțim fericiți
Michael Lewis
Sănătatea dinților începe încă de dinainte de a ne fi născut
Alimentația unei viitoare mame trebuie să fie echilibrată. Sănătatea dinților are legătură cu stilul de viață al mamei. Schimbările hormonale din timpul sarcinii declanșează diverse inflamații ale gingiilor și pot apărea probleme ale dinților. Este foarte important ca toate problemele dentare să fie rezolvate înainte de instalarea unei sarcini.
Foarte important este să eliminăm obiceiurile greșite ale copiilor, să nu mănânce dulciuri rafinate și să le oferim variante sănătoase, precum un măr. Conform stomatologilor, de la doi ani orice copil trebuie să se spele pe dinți și să-și mențină acest obicei pe tot parcursul vieții. Pentru cele mai bune rezultate trebuie să ne spălăm dinții timp de 3-5 minute.
Factorul genetic are un rol foarte important, dar și mai important este stilul de viață și mai ales igiena. Spălarea de două ori pe zi, dimineața și seara înainte de culcare sunt literă de lege. Cine are lucrări de porțelan, probleme cu gingiile trebuie să folosească și dușul bucal.
Cum ne curățăm dinții
Sunt cazuri în care deși se acordă îngrijirea zilnică a dinților, prin periaj și folosesc o pastă de dinți mai scumpă, aceste persoane, tot au probleme cu dantura. Nu este suficient doar să ne spălăm pe dinți, ci toate activitățile noastre au impact asupra dinților. Tot ceea ce facem: alimentație, hidratare, mișcare.
Mulți nu conștientizează că dinții sunt organe vii și ca orice organ suferă modificări în funcție de diverși factori. Pentru a avea dinții sănătoși trebuie să avem oase puternice. Alimentele care ne ajută să avem oase puternice sunt: lactatele, proteinele de calitate, legumele verzi, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles ( importante pentru conținutul de calciu și vitamina K ) și Omega 3.
Ne spălăm bine pe dinți, folosim cea mai bună pastă de dinți, însă mulți dintre noi nu știu cum să combată degradarea dinților și a gingiilor. În primul rând, periuțele de dinți ne rănesc dinții pe măsură ce îi spălăm. Periuțele rigide ne rănesc gingiile. Particulele de mâncare intră în rănile lăsate și încep să putrezească, cauzând infecții.
Periuțele de dinți nu îmbunătățesc circulația sângelui în gingii pentru că nu le masează. Periuțele sunt infectate cu bacterii, de aceea este indicată schimbarea lor cât mai des posibil, mai ales după un detartraj.
Din aceste cauze, chiar și spălarea regulată și riguroasă a dinților nu ne ferește de carii sau de parodontoză. Parodontoza, este o infecție bacteriană care se formează sub gingii și care afectează țesutul și structura osoasă ce susține dantura. Acestea cauzează nu numai dureri, ci și alte boli precum inflamarea articulațiilor, tensiune arterială crescută, afecțiuni ale rinichilor, inimii sau stomacului, funcționarea defectuoasă a ochilor, nasului sau urechilor.
Adoptăm metoda japoneză pentru a avea dinții sănătoși?
Japonezii sunt recunoscuți a fi cei mai avansați în domeniul tehnologiei și cu toate acestea ei continuă să folosească și metodele străvechi când vine vorba despre sănătate. Metoda de a-și curăța dinții și masa gingiile cu degetul arătător este folosită și astăzi cu rezultate remarcabile. Japonezii sunt renumiți și pentru dantura sănătoasă, printre multe altele.
Japonezii își prepară o pastă de dinți naturală din: 1 linguriță suc de lămâie, 1 linguriță de ulei vegetal, două lingurițe de pastă de dinți, 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță de ghimbir pudră. Se amestecă bine și se păstrează într-un recipient închis la culoare. Cum se folosește? Așa cum am arătat mai sus, băgați degetului arătător în acest amestec și vă puteți curăța dinții și masa gingiile, timp de unu-două minute pe fiecare parte. Apoi periați-vă dinții timp de un minut. Clătiți gura cu multă apă. După această curățire beți o ceașcă de ceai verde. Acesta previne formarea cariilor și distruge microorganismele ce afectează smalțul dentar.
Cum își păstrează yoghinii dinții sănătoși
Yoghinii sunt cei care au inițiat tehnicile de curățare a corpului. Ei consideră folosirea regulată a periuțelor o igienă defectuoasă. În loc de acestea, ei folosesc periuțe de unică folosință sub forma unor tulpini sau mlădițe. Părul, lămâiul, coacăzul, zmeurul, pinul sau molidul sunt cele mai bune alegeri. Yoghinii, iau mlădițe de 15 cm de pin sau molid, le mestecă la un capăt până seamănă cu o periuță. Acestea au efecte dezinfectante datorită unor compuși care se găsesc în acești copaci. Ei folosesc capătul ros pe post de periuță, ca să curețe dinții și să maseze gingiile.
Maeștrii yoghini nu folosesc pasta de dinți deloc. Ei folosesc un amestec de săruri sub formă de pudră amestecat cu ulei. Așa reușesc să-și mențină dinții sănătoși, fiind recunoscuți pentru filozofia lor despre viață. Ei sunt conectați la divinitate, cosmos, trăind într-o uniune fundamentală unde se întâlnesc pământul, apa, aerul și focul.
Încearcă odată o metodă nouă. Nu te costă nimic și totuși e eficientă: zâmbește. Această metodă pornește din inima omului, este vorba de zâmbetul care vine dintr-o pace interioară, din bucuria unei inimi bune. Acest zâmbet îl face frumos pe fiecare om
Phil Bosmans