Micul dejun sănătos

Acest articol este disponibil și în: English

Micul dejun de primăvară

Micul dejun este masa care nu trebuie să ne lipsească. Faceți un suc sănătos la micul dejun, dacă timpul vă presează sau doriți să încercați o dietă de primăvară, plină de vitamine și antioxidanți atât de benefici pentru organismul nostru. Puteți să faceți mai mult suc și să beți pe tot parcursul zilei. Acest suc este bogat în grăsimi esențiale și proteine energizante, este dulce și sățios.

Suc energizant pentru micul dejun

Micul dejun sănătos
Image from Pixabay

Avem nevoie de: 1/2 banană, 2 pumni mari de frunze de spanac, 150 ml apă de cocos, 1/2 fruct de mango, fără coajă, fără sâmbure și tocat, 1 lingură semințe de cânepă decorticate, 1 lingură nectar de agave, 1/2 linguriță de scorțișoară, cuburi de gheață, pentru servire (opțional).

Se amestecă toate ingredientele într-un blender, până se omogenizează. Putem adăuga opțional cuburi de gheață atunci când servim acest suc energizant.

Acest suc energizant are nenumărate beneficii pentru sănătate. Semințele de cânepă conțin acizi grași esențiali Omega 6 și Omega 3, care întăresc sănătatea celulelor corpului, multe proteine, grăsimi și antioxidanți ce combat inflamațiile din organism, cauzate de boli sau răni.

Spanacul este un excelent remineralizant, laxativ și depurativ care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Prin conținutul de săruri minerale, combate anemia. Fructul de mango are de asemenea proprietăți medicinale deosebite. Bogat în acizi organici și vitamine, are proprietăți diuretice, laxative, recomandate în cura de slăbire.

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...