Micul dejun sau prânzul perfect

Acest articol este disponibil și în: English

Alegeți micul dejun sau prânzul perfect

Fie că alegeți prânzul perfect sau un mic dejun sănătos, acestă rețetă este ideală. Eu aleg prânzul perfect, pentru că este sănătos și extrem de gustos. Avem nevoie de brânză proaspătă, ridichii și pâine prăjită cu usturoi. Putem să folosim orice tip de brânză proaspătă, dulce. O putem servi pe un platou, sau mai spectaculos putem așeza brânza pe un suport natural, din lemn, alături de un bol de ridichii și feliile de pâine prăjită. Vom folosi numai ulei de măsline extra virgin.

Micul dejun sau prânzul perfect
Image from Pixabay

Ingrediente pentru prânzul perfect sau mic dejun sănătos

Avem nevoie de: 200 g brânză dulce proaspătă, o mână de verdeață proaspătă (amestec de pătrunjel și mentă sau cu mărar), 3-4 linguri ulei de măsline extra virgin, 1 cățel de usturoi zdrobit, o baghetă (sau orice alt tip de pâine pe vatră), 2-3 legături de ridichii.

Mod de preparare

Așezăm brânza pe un suport de lemn (sau farfurie, platou), punem deasupra verdeața și turnăm apoi ulei de măsline. Adăugăm un praf de sare și unul de piper negru măcinat.

Micul dejun sau prânzul perfect
Image from Pixabay

Punem în uleiul de măsline rămas cățelul de usturoi și amestecăm. Prăjim în toaster feliile de pâine, apoi le ungem pe fiecare în parte cu uleiul în care am pus usturoiul. Curățăm și spălăm ridichiile, le tăiem și le așezăm într-un bol. Punem pâinea lângă brânză, pe suportul de lemn și servim cu ridichii. Pentru mine este prânzul perfect! Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...