Mugurii de pin au proprietăți antiinflamatorii

Acest articol este disponibil și în: English

Mugurii de pin

Mugurii de pin au proprietăți antiinflamatorii
Image from Pixabay

Mugurii de pin sunt semințe comestibile ale arbustului cu același nume, pinul. Obiceiul de a mânca muguri de pin datează încă de pe vremea grecilor și romanilor, care obișnuiau să le păstreze în miere de albine. În lume există aproximativ 20 de specii de pini care produc acești muguri comestibili.

În prezent, mugurii se găsesc peste tot în lume, având diferite nume: nuci indiene, pinon, pignon, pignole, pinhao și sunt utilizați în special la prepararea de salate și în compoziția unor deserturi delicioase.

Pentru ca un astfel de pin să poată ajunge la producerea de semințe, este necesar să treacă de la 15 până la 25 de ani de la plantare. Culegerea mugurilor de pin se realizează manual, ceea ce impune și costuri mari de vânzare pe piață.

Mugurii de pin, beneficii pentru sănătate

3 metode pentru curățarea nucleelor de radiu și a metalelor grele
Image from Pixabay

Din punct de vedere al conținutului nutrițional, mugurii de pin conțin numeroase vitamine, antioxidanți și minerale: proteine, fibre, zinc, fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, calciu, vitamina C, E și A. Mugurii de pin mai conțin acid folic, acid oleic și un complex de vitamine B, compus din niacina (vitamina B3), acid pantotenic (vitamina B5), riboflavina (vitamina B2), tiamina (vitamina B1), piridoxina (vitamina B6).

Mugurii de pin au un conținut bogat de proteine, ajutând la combaterea stării de oboseală și oferind energia necesară organismului. Fierul prezent în mugurii de pin ajută la stocarea energiei de unde este preluată de celule care produc energia necesară corpului uman.

Mugurii de pin conțin luteină, un antioxidant care ajută ochii să filtreze razele ultraviolete, prevenind deteriorarea maculei și reducând astfel apariția cataractei. Datorită antioxidanților, cât și cuprului din mugurii de pin, se previn efectele negative ale radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea prematură a organismului.

Prin conținutul de fibre, antioxidanți și minerale ajută la menținerea sănătății inimii, ajutând astfel la reducerea riscului de apariție a problemelor cardiovasculare. Mugurii de pin conțin acid linoleic, care stimulează producerea hormonului CCK, responsabil pentru stoparea senzației de foame, crescând senzația de sațietate.

Mugurii de pin sunt renumiți și pentru curățarea corpului de nuclee de radiu și de metalele grele. În articolul „3 metode pentru curățarea organismului de nucleele de radiu și metale grele„, regăsiți remedii în care mugurii de pin și semințele de in fac minuni.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...