Mușchi de vită suculent, în stil asiatic

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă de mușchi de vită

Mușchi de vită suculent, în stil asiatic
Image from Pixabay

Va propun o rețetă de mușchi de vită în stil asiatic, ideală pentru meniul festiv de sărbători. Rețeta de mușchi de vită, este foarte ușoară și mai ales la un preț accesibil pentru bugetul și așa încărcat la maximum în această perioadă.

Ingrediente pentru 8 porții: 6 căței usturoi, zdrobiți, 2 linguri ghimbir răzuit, 3 linguri coriandru măcinat, 1 lingură zahăr, un praf chilli, 2 linguri sos de soia, 1 lingură ulei, 1,5 kg mușchi de vită.

Mod de preparare: Preâncălzim cuptorul la semnul 7/220 grade Celsius. Amestecăm ingredientele uscate cu uleiul și sosul de soia și ungem mușchiul de vită. Carnea unsă cu pasta de condimente capătă o savoare deosebită.

Așezăm mușchiul de vită condimentat în tavă și dăm la cuptor pentru 20 de minute. Reducem temperatura la semnul 5/170 grade Celsius și lăsăm încă 1 oră dacă vrem să obținem o friptură în sânge sau mai adăugăm 20 de minute pentru a obține o friptură bine făcută.

Mușchi de vită suculent
Image from Pixabay

Lăsăm friptura să stea 20 de minute înainte să o porționăm. Preparăm sosul în stil asiatic: fierbem la foc mic 800 ml supă de vită cu 2 felii de ghimbir, 3 fire pătrunjel, 2 linguri sos de soia și 1 lingură sos de stridii. Adăugăm 2 linguri amidon dizolvat în apă rece. Fierbem la foc mic 3 minute. Adăugăm sos de soia și zeamă de lămâie. Un mic pont: amestecăm hrean răzuit cu smântână proaspătă și vom avea sosul picant ideal.

Vinul, cea mai bună alegere

Când experții vorbesc despre vin, o parte din limbaj pare poetic: catifelat, structurat, corpolent. Sau un fragment din notițele unui inginer chimist: aciditate înaltă, tanini, salinitate, alcool, mineralitate. În cazul unui gurmand, va alege aromele dulci fructate, cu citrice, vanilie și căpșună. Dar care este vinul potrivit pentru tine?

Nu există o soluție magică care să se potrivească cu gusturile sau preferințele fiecăruia dintre noi. Vinul este viu, evoluează și depinde de vârsta viței-de-vie, sol, de schimbările climatice sau de tehnologiile utilizate în cramă și în podgorie. Deci cum alegi cel mai bun vin? Este foarte important să îți stabilești un buget cu care ești confortabil de la început. După ce ai depășit zona de confort, așteptările cresc direct proporțional cu bugetul alocat.

Mușchi de vită suculent
Image from Pixabay

O alegere buna este Alira, un vin românesc, de pe malurile Dunării, unde natura lucrează în favoarea omului spun specialiștii. Putem alege Feteasca Neagră, Merlot sau Cabernet Sauvignon, cu un profil aromatic intens. Alira este un vin impresionant, cu adevărat nobil, dar totuși proaspăt, cu arome complexe. Combinația dintre tonurile sobre ( vișine coacăze, prune afumate ) și lemnul afumat îl fac seducător. Merită încercat!

Putem alege un vin franțuzesc, Château D’Orval, soiul, Merlot, Cabernet Sauvignon, din regiunea Bordeaux. Podgoria, Château D’Orval are o suprafață de 25 de hectare. Vinul produs aici este de 90% Merlot și 10% Cabernet Sauvignon. Notele de degustare: culoarea roșie rubinie, arome de fructe de pădure și gustul persistent foarte plăcut. Structura vinului este foarte echilibrată. Masa de sărbători va fi completă și elegantă cu aceste alegeri inspirate!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...