Mușchiuleț de porc cu sos de vin

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă de mușchiuleț de porc cu sos de vin

Mușchiuleț de porc cu sos de vin
Image from Pixabay

Mușchiuleț de porc în sos de vin, este o rețetă tradițională, cu un gust unic, ușor dulceag, ideală pentru masa festivă de sărbători.

Ingrediente pentru mușchiuleț de porc cu sos de vin: 1 kg ( 2 bucăți ) mușchiuleț de porc, 1 ceapă tocată, 2 lingurițe rozmarin uscat, 2 lingurițe cimbru, 1 pahar cu vin roșu, 1 pahar cu vin alb, 1 pahar ulei de măsline, 2 lingurițe de zahăr brun, câteva fire de rozmarin pentru decor, sare, piper.

Mod de preparare: încălzim cuptorul la treapta a V-a ( 200 grade Celsius ). Tăiem mușchiulețul de porc în felii de 2 cm. Condimentăm carnea cu sare, piper, rozmarin și cimbru. Punem într-o tavă uleiul, ceapa și așezăm deasupra bucățile de carne. Turnăm vinul roșu și cel alb. Presărăm zahărul brun și acoperim tava cu folie de aluminiu.

Dăm tava la cuptor, la foc iute pentru 20 de minute. Scoatem tava și punem carnea pe un platou. Scurgem sosul din tavă, îl turnăm într-o sosieră și îl servim alături de mușchiulețul de porc decorat cu rozmarin proaspăt. La friptura de porc și în general la carnea roșie merge un vin roșu.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...