Rețetă de orez cu lapte și dulceață de vișine
Această rețetă simplă de orez cu lapte, o putem savura la un mic dejun sau un desert sănătos.
Ingrediente: dulceață de vișine sau 250 g de căpșuni de sezon, 1 litru de lapte gras, 100 g de zahăr nerafinat, coaja unei lămâi, 200 g orez risotto, scorțișoară, 250 ml frișcă naturală.
Mod de preparare: încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Combinăm laptele cu zahărul și coaja de lămâie și le mixăm. Orezul se prepară termic într-o cană de apă. Apa se pune la fiert și după ce atinge 100 grade Celsius, se ia de pe foc. Se pune orezul și un capac și se lasă la preparat în aburi.
Se ia orezul din oală și se pune într-o tigaie, la foc mic. Se combină cu scorțișoara pe foc. Apoi se toarnă amestecul cu lapte în tigaie. Se adaugă în castroanele care se țin la cuptor 30 de minute. La final, se scot din cuptor, se așteaptă să se răcească și se combină dulceață sau cu bucăți mari de căpșuni proaspete. Se servește cu frișcă naturală. Poftă bună!